Fysiska knappar kan vara överlägset appar när det kommer till att kontrollera det smarta hemmet. Ibland vill vi bara ha en traditionell knapp att trycka på för att slå igång musik eller tända en lampa. Precis det gör Logitech Pop.

Vi klämde och tryckte på knapparna på IFA-mässan i Berlin förra året, och idag nås vi av nyheten att knapparna från och med nu har stöd också för Apples ramverk för det smarta hemmet, Homekit. Det rapporterar bland annat The Verge.

Homekit-sortimentet växer: Här är åtta prylar du kan skaffa i Sverige idag

Logitech hävdar att deras Pop därmed blir de första programmerbara knapparna att få stöd för Homekit, och vi har ingen anledning att misstro detta. Homekit-stödet kräver en särskild hub (kallad Pop Bridge) som till en början bara går att köpa via Apple. Ännu har vi inte sett någon spår av denna hub i svenska Apple Store.

Logitech Pop

Med Pop Bridge och en eller några Pop-knappar kan vi alltså kontrollera alla ansluta Homekit-produkter via fysiska knappar. Likt det svenska, snarlika alternativet Flic kan varje knapp programmeras att göra upp till tre saker genom ett tryck, dubbeltryck eller genom att hålla ned knappen. Flera knappar kan kopplas ihop, men till skillnad från Flic behöver Pop alltså en hub för att fungera. Med Flic räcker det att koppla ihop knappen eller knapparna med sin Mac, Iphone eller Android-telefon.

Läs också: Test! Äntligen finns de supersmarta knapparna Flic även till Mac

Ett kit med en knapp och en hub kommer kosta 59,95 dollar med ytterligare knappar för 39,95 dollar styck när de blir tillgängliga, vilket ska ske "snart" enligt Logitech. Förhoppningsvis då även via svenska Apple Store.