Final Cut Pro

Apple har släppt nya uppdateringar av Imovie, Final Cut Pro, Motion och Compressor.

Imovie 10.1.5 har diverse prestanda- och stabilitetsfixar. En bugg som gjorde att en del klipp tagna på Iphone inte visades som de skulle i importdialogen har fixats, liksom ett fel som kunde applicera en röd färgton på importerade filmer från videokameror.

Final Cut Pro når version 10.3.3 och har en ganska diger lista nyheter. En trevlig nyhet är att Inspector-fönstret kan göras bredare så det blir enklare att justera effekter. Andra nyheter är bland annat stöd för Canon Log 3 och Sony Slog3 gammakurvor, förbättringar i skapandet av dvd:er, och buggfixar för import av äldre bibliotek.

Motion 5.3.2 har ett nytt fyllnadsfilter som kan fylla ett helt lager utan att skapa ett separat lager och mask. Programmet varnar när pluginer som användes i ett projekt saknas när du öppnar det, och det har fått en rad stabilitetsförbättringar.

Compressor 4.3.2 har bland annat fått stöd för animerade png- och gif-sekvenser, ett nytt alternativ för att lägga till brus i bilder för att minimera skapandet av irriterande mönster som färgband, och bättre stöd för vattenmärkning.