Många var vi nog som undrade vad som egentligen hände med Spotty – Apple Watch-appen som äntligen skulle ta Spotify till Apple Watch. En efterlängtad app, speciellt eftersom att Spotify själva visat ett stort ointresse för klockan.

Beta-test! Synka Spotify med Apple Watch – och lämna telefonen hemma

Vi testade betaversionen av Spotty, som sedan bytte namn till Snowy. Appen låter oss styra Spotify från klockan, och dessutom offline-synka utvalda spellistor. En skarp version utlovades i februari, men när Spotifys advokater hörde av sig blev det tyst som i graven. Nu vet vi vad tystnaden berodde på – och det är goda nyheter.

På Reddit berättar utvecklaren nu att han istället samarbetar med Spotify för att göra Snowy till en officiell Spotify-app till Apple Watch. Snowy ska därmed på något sätt integreras med IOS-appen, med möjlighet att synka spellistor till klockans inbyggda minne. Perfekt för att kunna lämna mobilen hemma på löpturen.

Något datum för när appen ska släppas finns däremot inte, och det framgår inte om alla funktioner från Snowy kommer finnas kvar när den officiella versionen släpps.

Lämna mobilen hemma: Watchcast är bästa appen hittills för att synka podden direkt till Apple Watch