Macbook Pro

Apples nya Macbook Pro med Touch Bar har precis som många andra nya designer haft en blandad start. Mottagandet bland proffsanvändare har varit svalt (så svalt att Apples chefer medgav det när de avslöjade att en ny Mac Pro är på väg), medan försäljningen har slagit rekord.

Dålig, eller kanske snarare väldigt ojämn, batteritid har varit det stora problemet, men nu rapporterar 9 to 5 Mac om ett potentiellt nytt problem som Apple kan behöva ta tag i.

Användare rapporterar nämligen om konstiga knäppande ljud från 15-tumsmodellen. Det ska låta ungefär ”som när du trycker in sidorna på en plastflaska”. Vissa användare ser inget mönster alls i knäppandet, medan andra tycker det är betydligt vanligare när datorn är tungt belastad och fläktarna i full fart.

Några som rapporterat om problemet på Apples och andra forum spekulerar att problemet sitter i gångjärnet, som på något sätt har skadats av värme. En skriver att hen kan få datorn att knäppa omedelbart genom att pressa mot mitten av baksidan av skärmen nere vid gångjärnet.

Hittills har Apples svar till användare som lämnat in sina datorer varierat; några har fått komponenter eller hela datorn utbytt medan andra har fått höra att datorn har en liten buckla och att skadan därmed inte täcks av garantin.

Vi kan nog räkna med att det här inte blir det sista vi hör om problemet.