Megafabrikerna i Kina är långt ifrån världens bästa arbetsplatser. Om det har världens medier skrivit förut, inte minst om Foxconn, där flera anställda uppges ha försökt ta livet av sig.

Nu rapporterar Business Insider om en student från New York University som bestämde sig för att testa på livet som fabriksarbetare i Pegatron – en av fabrikerna i Kina som Apple samarbetar med

Under täckmantel jobbade han för Pegatron i sex veckor förra sommaren. I intervjun med Business Insider vittnar han om dålig mat, understimulerande arbetsuppgifter och brutalt lite sömn.

Dejian Zeng, som han heter, förklarar i intervjun att han endast fick två dagar på sig att lära sig arbetet. Och uppgiften var än värre – skruva i en enda skruv vid Iphones högtalare.

”Jag anser att det är tortyr. För en under en dag, på 12 timmar, så producerar du bara fem telefoner. Du sitter där och har inget att göra, väntandes i två timmar. Ibland får du inte ens prata. Du sitter där bara tyst och har inget att göra förrän nästa telefon kommer in. Du försöker sätta ihop den, och sen lägger du tillbaka den och väntar ännu ett par timmar för nästa att komma in”, säger han bland annat.

Vidare berättar han även att han råkade slumra till. När arbetsledarna upptäckte det, tvingade de honom att stå upp resten av dagen – trots att han inte hade något att göra.

Apple har lagt mycket arbete för att förbättra förhållandena i fabrikerna i Asien. Dock finns det mycket kvar att göra, av Zengs historia att döma.