Kanex Gopower Watch är en liten, kvadratisk powerbank med ett 4 000 mAh stort batteri på insidan. Men vad som gör Gopower Watch speciell är den vita, induktiva laddaren som sitter ovanpå. Det gör det här till en powerbank med inbyggd Apple Watch-laddare.

Med inbyggd, induktiv laddning slipper vi ha hela ”laddpucken” med oss de dagar vi riskerar att få slut på batteri i klockan. Det gillar vi, ju färre sladdar desto bättre. Istället lägger vi bara klockan på laddaren och trycker på en knapp för att klockan ska börja laddas.

Kanex
Tillverkaren påstår att powerbanken är gjord i aluminum men vi tycker det känns som en gummiaktig plast. Kvalitetskänslan är ändå fullt godkänd.

Laddningen går i hög fart – att ladda fullt från nästan inget tar runt en och en halv timme. Batteriet ska räcka till sex hela Watch-laddningar, och det stämmer väl med våra tester. I alla fall om vi använder en första generationens Apple Watch, ”series 0.” Series 2, som har ett ungefär 35 procent större batteri, kan dra ur batteriet lite snabbare.

Läs också: Det här är Apples kanske mest prisvärda produkt – vi testar nya Ipad

Att ladda även mobilen tar på krafterna

På batteriet finns även ett usb-uttag, vilket gör att Gopower Watch också fungerar som en powerbank till mobilen. Nackdelen är att batteriets 4 000 milliamperetimmar inte på långa vägar räcker till sex hela Apple Watch-laddningar om vi också ska ladda mobilen. Vi lyckas ladda upp en Iphone 7 Plus, men då finns inte mycket kapacitet kvar till att ladda klockan. 

Kanex
Mikro-usb för att ladda powerbanken, och usb-uttag för att ladda upp andra enheter.

Något som är väldigt praktiskt, och som varje powerbank egentligen borde ha, är stöd för genomladdning. När vi kopplar in powerbanken i väggen kommer enheten först ladda upp klockan, om en sådan finns på laddningspucken, och sedan sitt eget batteri. Väldigt logiskt helt enkelt.

Genomladdningen fungerar även till en telefon (eller något annat) som är anslutet till usb-porten. Det betyder att vi skulle kunna använda Gopower som den enda laddaren att ta med på resan. Batteripack och laddstation i ett, från ett enda eluttag (men en kabel till Iphone behövs ju fortfarande). 

Är den alls nödvändig?

Kanex Gopower Watch fungerar bra, utan tvekan. Men frågan är hur nödvändig den egentligen är. Apple Watch har trots allt ganska bra batteritid så länge vi laddar den varje natt, särskilt Series 2. Många Watch-ägare kan nog vittna om att våra Iphones dör oftare än vad klockan gör.

Första generationens Apple Watch, speciellt lilla 38 mm-modellen, kan ha svårt att orka med en hel dag om vi använder pulsmätaren väldigt flitigt. Ska vi dessutom gå på promenad i timme efter timme med gps aktiverat (i Series 2) kommer klockan självfallet ge upp efter några timmar. Då kanske en produkt som denna kommer till sin rätt. Eller för campingturen, eller på långflygningen.

Nödvändig eller inte, Gopower Watch är en relativt unik produkt med få konkurrenter på den svenska marknaden. Den är också rätt dyr, men håller i gengäld hög kvalitet med funktioner som ett extra usb-uttag och genomladdning, som ger den mer funktionalitet.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning