Skapa en fotovideo
Att skicka bilder (och vykort!) till vänner och familj är gammal skåpmat. I moderna tider som dessa är det istället videos vi ska dela med oss av. I Bilder-appen kan du snabbt ta ett par foton och klippa ihop dem till ett smidigt videoklipp.

Börja med att öppna Bilder och tryck därefter på Bilder-fliken längst ner till vänster. Tryck sedan på rubriken (som vanligtvis är ett datum) och appen skapar en video med allt innehåll från den dagen. Detta förutsätter att det finns tillräckligt med bilder.

video
Foto: Ben Patterson / IDG

Om du trycker på Play-knappen kommer den spelas upp komplett med ett soundtrack i bakgrunden. Tryck på skärmen igen och du får tillgång till en slider där du kan ändra stil och musik med allt från superglatt tema till upplyftande och extremt.

Längst ner till höger på skärmen finns en knapp för redigering. Trycker du på den får du tillgång till ännu fler verktyg, däribland möjligheten att ändra titeln, klippets hastighet och ta bort eller lägga till bilder. Du kan även addera nytt soundtrack från appen eller din egen musiksamling.

När du väl är klar trycker du på knappen som är en fyrkant med en pil i. Där kan du spara din film på antingen IOS-enheten, skicka den via mail eller mms, posta på Facebook och ladda upp på Youtube.