Smartbudget

Amerikanska konsumenter har i många år haft möjligheten att budgetera och hålla koll på ekonomin med automatiska importer från banker och kreditinstitut. Något liknande har inte funnits i Sverige förrän de senaste åren, men nu är det här och onlinetjänsten Smartbudget är kanske det enklaste och populäraste exemplet.

Smartbudget

Det är en ren webbtjänst utan appar eller program, och du kan importera transaktioner och saldon från de flesta svenska banker automatiskt. Importfunktionen försöker automatiskt kategorisera alla poster, och i vårt test lyckas den ganska bra. Men till skillnad från Tink måste du importera igen varje gång du vill uppdatera transaktionerna.

Budgetering är förresten enkelt. Du kan skapa budgetposter automatiskt utifrån existerande transaktioner eller manuellt, och det är enkelt att redigera månatliga utgifter så att du till exempel kan budgetera mer för livsmedel i december.

På det hela taget är Smartbudget imponerande och trevligt att arbeta med. Det är lite tråkigt att det inte går att exportera som något standardformat och det känns aningen otryggt att ha all data i en gratis onlinetjänst, men det kan vi leva med.

Bra köpFakta: Smartbudget

System: Webbtjänst
Version: -
Pris: Gratis
Mer info: smartbudget.se

plus

Automatisk import från många svenska banker
Kvickt och effektivt gränssnitt

minus

Ingen mobilapp
Saknar stöd för andra valutor

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10
Sida 3 / 4

Innehållsförteckning