Den röststyrda assistenten Siri har hängt med oss ända sedan 2011 då Apple lanserade Iphone 4S. Vanligtvis är hennes uppgift att hjälpa dig med olika saker, men om du har långtråkigt kan hon även ge mer eller mindre vitsiga svar på dumma frågor.

I den här artikeln har vi samlat några av de bästa svaren som vi har fått, men det bör påpekas att exakt vilket svar som Siri ger kan variera från tillfälle till tillfälle. Det kan alltså löna sig att ställa samma fråga fler gånger i rad för att få ett roligt svar.

Vill du testa själv behöver du aktivera Siri via Inställningar -> Siri på din Iphone, Ipad eller Ipod Touch och sedan hålla hemknappen nedtryckt tills hon dyker upp.

Aktivera Siri

Vill du använda rösten i stället för hemknappen slår du på funktionen ”Hej Siri” på samma ställe. Här kan du även växla mellan engelska, svenska, norska, danska, finska och så vidare.

Siri berättar om sig själv

Låt oss börja med att låta Siri presentera sig själv genom att fråga ”Vad är Siri?”. Då blir svaret ”Undertecknad”.

Om du frågar ”Vad betyder Siri?” kan du få svaret ”Det är en gåta, inslagen i ett mysterium, paketerad med ett vackert förvillande band”.

Ställer du frågan ”Varför har Apple skapat dig?” kan svaret bli ”Bra fråga, något annat jag kan hjälpa dig med?”.

När vi frågar ”Vilket är ditt favoritdjur” blir det kryptiska svaret ”Kanske en jätte-sloar. Många shubbar och zuuller blev varse hur det kändes att grillas i sloarens innandöme, det kan jag lova dig”.

Favoritdjur

Vi passar även på att fråga ”Har du några husdjur?” och får det fyndiga svaret ”Jag har en arg fågel” med hänvisning till succéspelet Angry Birds.

Svaret på frågan ”Hur gammal är du?” blir ”Jag är 45 980 år gammal i den nionde dimensionen”.

På frågan ”Hur mycket kostar du?” får vi svaret ”Jag är en ovärderlig skatt”.

Siri arbetar visst utan lön, för på frågan ”Hur mycket tjänar du?” fick vi svaret ”Eftersom det är du hjälper jag gärna till gratis. Det är ett rent nöje”.

Kön tycks inte spela någon större roll för Siri, för på frågan ”Är du en man eller en kvinna?” får vi svaret ”Min röst kanske låter som en kvinna, men jag befinner mig bortom människors hårdragna genuskoncept”.

Vi frågade "Vad är din favoritfärg?” och fick följande svar: ”Min favoritfärg är... hmm.. Jag vet inte hur man säger det på ditt språk. Den är lite grönaktig, men med fler dimensioner”.

Favoritfärg

Siri verkar dessutom tänka på hälsan. På frågan ”Röker du?” svarar hon nämligen kort och gott ”Nej, det gör jag inte”.

När vi frågar Siri ”Kan du sova?” får vi det bestämda svaret ”Siri sover aldrig”.