Den hårda plasten som Apple brukar använda sig av i sina egna hörlurar är ärligt talat inte särskilt bekvämt att ha i öronen. Beatsx har däremot kuddar av silikongummi, vilket känns betydligt skönare. Du får fyra olika storlekar med på köpet, så det är lätt att hitta en storlek som passar. För att hålla kuddarna på plats följer det även med små hållare med ”vingar” som du kan använda dig av vid behov.

Toppbetyg till Airpods: Låter riktigt bra – och sitter kvar i öronen

Tillbehör
En del av tillbehören som följer med på köpet, längst upp syns förvaringsdosan för Airpods som jämförelse.

Silikonkuddarna är av hög kvalitet och sitter fast ordentligt i öronen. De blir inte särskilt klibbiga av öronvaxet, något som kan vara ett problem med vissa hörlurar av lägre kvalitet.

De båda hörsnäckorna är förbundna med en kabel som du hänger runt nacken. På vardera sidan finns två stycken plastbitar som fungerar som ankare och håller konstruktionen stabil. På den ena plastbiten finns strömknappen och på den andra finns det en lightning-kontakt som du använder vid laddning.

Jämförelse
Airpods på den vänstra bilden, Beatsx på den högra.

Fjärrkontrollen sitter en bit upp på den vänstra sidan och är ganska enkel att komma åt. För användare som är vana vid Apples egna hörlurar känns det emellertid lite konstigt att den inte är placerad på den högra sidan, men det är bara att vänja sig.

För att spela upp eller pausa uppspelningen trycker du en gång på mittknappen. Två snabba tryck gör att nästa låt spelas upp och med tre snabba tryck backar du till föregående låt.

Jämfört med Airpods ser Beatsx något billigare och klumpigare ut, särskilt om du väljer den vita modellen som ser ut som ett par vanliga bluetooth-hörlurar. De svarta, grå, och blå modellerna ser däremot lite mer exklusiva ut.