Ett nytt patent skvallrar om att Apple har planer på smartare notiser för Apple Watch, det skriver 9to5mac. Patentet beskriver hur Watch med hjälp av rörelsedata skulle kunna märka att vi sitter i en bil, och då justera vilka typer av notiser som pockar på vår uppmärksamhet.

Missa inte: Bara två armband att välja på med ny Apple Watch

Då skulle bara notiser som anses vara absolut nödvändiga gå igenom, som till exempel navigationsanvisningar och kanske meddelanden från vissa vip-listade personer. Patentet beskriver också hur användare skulle kunna justera vad vi får veta när vi kör, men även hur biltillverkare skulle kunna låta viktiga notiser gå till bilens infotainment-system (med Carplay) eller bilens högtalare, istället för till Iphone och Apple Watch.

Det låter bra, men mest av allt ser vi fram emot att slippa få notiser som är helt värdelösa för stunden. Vi hoppas innerligt att Apple Watch då förhindrar den ibland irriterande notisen om att det är dags att ställa sig upp, vilket såklart är svårt att göra när vi kör… Patentet kan läsas i sin helhet här.