Det danska företaget Libratone lanserade nyligen ett par nya lightninghörlurar med namnet Libratone Q Adapt In-Ear. Det stora dragplåstret är möjligheten att välja mellan fyra olika nivåer för den aktiva brusreduceringen. Hur bra det fungerar återkommer vi till lite senare i den här artikeln.

Libratone Q Adapt In-Ear
Libratone Q Adapt In-Ear.

Smart och stilren design

Om vi börjar med utseendet handlar det om en smart och stilren design som följer den skandinaviska traditionen. Det är inte enbart hörlurarna som är tjusiga, utan även tillbehören och själva förpackningen.

Nylon
Hörlurssladden är av högkvalitativ nylon, vilket ska se till att vi slipper den klassiska sladdhärvan.

Precis där sladden förgrenar sig finns en inbyggd fjärrkontroll som Libratone valt att döpa till Combox. Här finns de förväntade kontrollerna för att höja/sänka volymen, samt starta/pausa uppspelningen. Längst upp finns dessutom en knapp som låter dig sköta den aktiva brusreduceringen, alltså funktionen som ska få bukt med störande bakgrundsljud. Det går naturligtvis även utmärkt att använda den röststyrda assistenten Siri om så önskas.

Combox
Fjärrkontrollen har ett överdrag av gummi och är behaglig att använda.

På den högra öronsnäckan finns en mikrofon för röstsamtal. Utformningen gör det enkelt att se vilken snäcka som ska sitta i vilket öra, men för säkerhets skull står det även på dem vilken som är höger och vilken som är vänster.

Transportpåse
När du inte använder hörlurarna kan du förvara dem i den medföljande transportpåsen. Tack vare magneter hålls lurarna säkert på plats.

Fyra olika nivåer för brusreduceringen

De flesta hörlurar med aktiv brusreducering levereras med ett uppladdningsbart batteri, men med Libratone Q Adapt In-Ear behöver du aldrig någonsin oroa dig för urladdade batterier. Tack vare lightning-kontakten får nämligen brusreduceringskretsen all ström den behöver direkt från din Iphone (eller Ipad för den delen).

Lightning
Lightning-kontakten är goda nyheter om du har en modern Iphone eller Ipad.

Nackdelen är att du endast kan använda hörlurarna med Apples prylar, det går alltså inte att använda dem till en mobiltelefon med Android eller en dator med Windows.

The Headphone: Lysande alternativ till Airpods snuddar vid full pott

Av marknadsföringsskäl har Libratone valt att kalla brusreduceringstekniken för Citymix, något som syftar på att det brukar vara mycket oljud i stan. Du har fyra olika lägen att välja mellan, vilket som ska användas bestämmer du antingen med fjärrkontrollen eller med en speciell Libratone-app som du kan ladda ner från App Store. Vi rekommenderar den sistnämnda lösningen, annars är det nämligen svårt att veta vilket läge som används.

Libratone-appen
I appen ser du en ”klocka” med en visare som signalerar graden av brusreducering. När visaren pekar på klockan sex används den starkaste varianten. För tydlighets skull försvinner även siluetten av en stad som syns i övriga lägen.
Sida 1 / 2

Innehållsförteckning