Ibus

Om du har problem med Apple Watch och en återställning via Watch-appen på Iphone inte fungerar finns det bara en sak att göra: Gå till en Apple-butik eller kontakta Apple-supporten. Eftersom Apple Watch inte har någon fysisk kontakt annat än den dolda diagnostikporten som används av Apples tekniker har det hittills inte gått att göra en manuell återställning via Itunes.

Nu har MFC tagit fram en produkt som ska göra det möjligt. Den kallas Ibus och ansluts med ett litet stift till diagnostikporten. På andra sidan har den en lightningkontakt för att ansluta till dator. Hittills fungerar den enbart med Apple Watch Series 1.

Förutom själva adaptern behöver du Itunes på en Mac eller ett Windowsprogram som utvecklas av MFC. Men den riktiga haken är att du måste skaffa systeminstallationsfilen (med filändelsen .ipsw), som Apple inte tillhandahåller på samma sätt som filerna för IOS.

MFC har länkar till att ladda ner vissa versioner, men dessa fungerar bara så länge Apple signerar den version det gäller.