Ibland förvirrande gränssnitt

När allt är synkat och klart kan vi lämna mobilen och börja lyssna från klockan. Att strömma från klockan till ett par blåtandslurar drar naturligtvis mer ström än vanlig användning. I vårt test försvann runt tio procent efter 30 minuters lyssning. Att kombinera det här med ett träningspass då pulsmätare och kanske också gps är igång tär ännu lite mer på batteriet, men tränar man inte mer än någon timmer per dag ska det inte vara några problem att ta sig igenom dagen utan att ladda.

Mer batteri drar det om vi lyssnar genom klockans egna högtalare, men det är knappast att rekommendera. Blåtandslurar parkopplade till klockan är det som gäller här.

På uppspelningskärmen på klockan, längst ned, finns vad som ser ut att vara volymkontroller, men de snabbspolar istället fram podden ungefär fem minuter. Volymkontrollerna hittar vi om vi trycker Cancel och går till listan med våra poddar. Förvirrande, men det går också att justera volymen från vilken skärm som helst med kronan (från och med 1.0.2).

Watchcast
Snabbspolning längst ned till vänster på uppspelningsskärmen, volymkontroll längst upp till höger, lätt förvirrande...

Vi gillar Watch OS-förlängningen av Watchcast, men tyvärr utmärker sig inte Iphone-appen på något sätt. Den är inte särskilt snygg eller välutformad, och att placera uppspelningskontrollerna längst upp på telefonen är snudd på idiotiskt på dagens moderna, stora telefoner. Kontrollerna är svåra att nå med en hand. 

Watchcast
Till vänster tidslinjen. Till höger ser vi vad som finns på klockan.

Overcast och Apples Podcaster är fortfarande bättre och snyggare som podcast-appar för telefonen. Där lyckas inte Watchcast imponera. Visst fungerar det dugligt, men åtminstone undertecknad kommer fortsätta använda Overcast för alla poddar som inte behöver synkas direkt till klockan.