Enligt uppgifter från New York Post har Apples Eddy Cue (chef över tjänster som Itunes och Apple Music) hållit möten med två av Hollywoods största studior: Sony Pictures och Paramount Pictures. Enligt uppgifterna ska Apple vara intresserade av någon typ av omfattande uppköp, snarare än att köpa befintliga tv-program. Kanske är det originalserier i en egen strömningstjänst Apple är ute efter. En annan anonym källa uppgav att Apple "förbereder något stort."

Missa inte: Äntligen slut på oljud i dina Earpods! Vi testar svenska uppfinningen Xpuff

Apple gör redan idag två originalserier, Carpool Karaoke och reality-serien Planet of the Apps.

Samma uppgifter hävdar också att företagets projekt för en Apple-märkt strömingstjänst ter sig väldigt splittrat. Eddy Cue vill tillsammans med kollegorna Robert Kondrk och Jimmy Iovine alla vara "den som får kontraktet påskrivet."

– Eddy pratar med vissa, Jimmy pratar med andra. De har ingen koll, hävdar en källa till New York Post.

Men alldeles oavsett hur rörigt det är – det är inte svårt att tänka sig en video-motsvarighet till Apple Music. Apple har tidigare hävdat att de vill att Apple Music ska handla om kultur, inte bara musik, och få skulle hävda annat än att strömmat hör till framtiden.

I en tidigare intervju med sajten Recode, där bland annat falska nyheter diskuterades, hävdade dock Eddy Cue att han inte har några problem med att saker och ting går långsamt på video-fronten.