Apple

Under tisdagen höll Apple sin årsstämma i Cupertino, dit alla aktieägare var inbjudna. Fotografering och videoinspelning är inte tillåtet under mötet men 9 to 5 Mac har samlat muntliga rapporter från olika investerare.

Som väntat handlade det mest om ekonomi, men i slutet hölls även en öppen frågestund där Tim Cook och Apples chefsjurist Bruce Sewell svarade på frågor från publiken.

En investerare undrade hur det ligger till med proffssegmentet och olika Pro-produkter egentligen, och menade att Apple verkar väldigt fokuserat på konsumentprodukter. Cook svarade att Apple ”kommer göra mer i pro-området” och menade att Apple inte bör anklagas för att vara för konsumentfokuserat utan att ha sett allt företaget har planerat.

En annan frågade om Apple kommer ta fram en ”supersmart dum mobil” som kan navigera, har fantastisk batteritid och en helt rund design. Cooks diplomatiska svar var att han är ”osäker på om vi kommer skapa en rund telefon”.

Politik dök också upp, då Cook fick frågan vad Apples inställning till Trump-administrationens attacker mot nätneutralitet är. Cook verkade lite tagen på sängen, och svarade att Apple kommer engagera sig om nätneutralitet blir en stor fråga.

I presentationsdelen av mötet talade Cook bland annat om hur Airpods säljer som smör och ”har blivit ett kulturellt fenomen”.