Att göra detta är dock inte det mest självklara. Tricket är att ge enheten en statisk privat IP-adress och en annan statisk privat IP-adress till den ethernetadapter du kopplat den till.

Istället för att nyttja en LAN-port, där din ethernetadapter i vanliga fall tar emot en adress via DHCP, ansluter du via WAN-porten. 

Anslut Macen till Time Capsule

Koppla in nätverkskabeln mellan LAN-porten och din Mac. Om din Mac inte har en ethernetport behöver du använda en adapter.

Därefter öppnar du programmet Airport-verktyg på din Mac. Om Time Capsule inte dyker upp i det grafiska gränssnittet eller när du klickar på Andra Wi-Fi-enheter behövs en fabriksåterställning. Apple har en bra guide för det här.

När Time Capsule syns väljer du den och klickar på Redigera. Här ska du välja en statisk IP-adress för att göra den nåbar via din Mac.

Mac

I internet-fiken väljer du Statisk under Anslut via. I IPv4-adresser, Delnätsmask och Routeradress skriver du i nedanstående adresser i respektive ordning:

  • 192.168.200.1
  • 255.255.255.0
  • 192.168.200.2

Därefter går du till Trådlöst-fliken och väljer Av i Nätverksläge. Navigera därefter till Nätverks-fliken och välj DHCP och NAT från Router-läge. Klicka vidare till Hårddiskar-fliken och bocka i Dela hårddiskar via Wan. Klicka på uppdatera och invänta en omstart.

Konfigurera Macen

När omstarten är klar byter du port från LAN till Wan på din Time Capsule. På Macen öppnar du Nätverk i Systeminställningar och om låset längst ner till höger är låst, klickar du på det och skriver i datorns administratörslösenord, vilket troligtvis är det för din huvudanvändare.

Välj din Thunderbolt-adapter (eller annan) i listan till vänster. I konfigurationsdelen ställer du in följande:

  • Konfigurera IPv4: Manuellt
  • IPv4-adress: 192.168.200.2
  • Delnätsmask: 255.255.255.0
  • Router: Blank

Klicka på Utför och nu ska du kunna montera din Time Capsule i Finder som om den vore vilken nätverkshårddisk som helst.