En video på Twitter som snabbt blivit viral visar en rykande, smält Iphone 7 Plus. Videon lades upp under onsdagen av Brianne Olivas och är i skrivande stund uppe i 23 000 retweets och närmare 1,3 miljoner visningar.

I videon ser vi en helt förstörd rosa Iphone 7 Plus som ryker och har smält, främst på den vänstra sidan där batteriet sitter. Brianne Olivas säger till Mashable att hennes rosa Iphone 7 Plus ”exploderade” och började ryka på onsdagsmorgonen. Hennes pojkvän fattade snabbt tag om telefonen och lade den i badrummet.

Dagen innan hade Olivas upplevt problem med telefonen som inte startade. Hon tog med den till en Apple Store, som inte hittade något fel på den, och efter det fungerade den normalt.

Vi kan tänka oss att det är många företag i branschen som är livrädda för att en Note 7-mardröm ska drabba också dem, men det finns inga bevis för att det här är ett utbrett batteriproblem hos Iphone, som det var med Note 7-batterierna. Det är sedan länge känt att batterier kan vara farliga om de exempelvis skadats, men det är ännu inte känt vad som hänt denna Iphone.

Apple har uppgett för Olivas att de undersöker telefonen, och kommer veta mer ”inom en vecka”.