Så här skyddar du din Mac från skadlig mjukvara i framtiden

Nu när du kontrollerat och tagit bort skadlig mjukvara från din Mac vill du antagligen säkerställa att din dator inte drabbas av skräpkod i framtiden.

Här är ett par tips värda att följa:

  • Se till att din Mac är uppdaterad. Öppna App Store och klicka på Uppdatera Alla.
     
  • Så på automatiska uppdateringar. Öppna Systeminställningar och klicka på App Store. Välj därefter Leta efter uppdateringar automatiskt. Säkerställ att både Installera Mac OS-uppdateringar och Installera systemfiler och säkerhetsuppdateringar är bockade.
     
  • Säkerställ att Macen bara tillåter appar från pålitliga utvecklare. Klicka på Systeminställningar och sedan Säkerhet och Integritet. App Store och angivna utvecklare ska vara det alternativ du har valt under Tillåt program hämtade från. För extra säkerhet kan du välja enbart App Store.
     
  • Ladda ner din mjukvara från Mac App Store eller utvecklare du känner till och litar på.


Borde jag installera ett antivirus på en Mac?

Om du är orolig för skadlig mjukvara, eller skräpkod generellt, är det en god idé att installera ett antivirus på din Mac. Åsikterna kring detta är dock delade.

Vissa menar att Apples egna skydd är bra nog, och att ett starkt lösenord samt vara försiktig med vad som installeras räcker gott och väl. Andra menar att Macen må vara säkrare än en pc, men att antivirus ändå är en god tanke.

Om du bestämt dig för att installera ett antivirus finns det många fullgoda alternativ. Vi rekommenderar Clamxav som kan laddas ner antingen via utvecklarnas hemsida, eller Mac App Store.