I Mac OS ska du kunna få fram en snabbmeny för emojis och specialtecken. Den ska alltid finnas om du väljer Redigera via menyraden och därefter Emoji och symboler.

Det finns dock en bugg i Safari som gör att menyn inte finns där, vilket kan vara störande om du snabbt behöver få tillgång till symboler som ”©” och ”™”. Då kan du behöva utföra ett snabbt trick för att få tillbaka den.

emoji

Avsluta Safari

Börja med att avsluta Safari. Därefter öppnar du Finder och väljer  i menyraden. Välj därefter Gå eller tryck Kommando, Shift och G. I den pop-up-rutan som dyker upp skriver du in nedanstående textrad. Det är väldigt viktigt att den är ordagrann:

~/Library/Preferences/

emoji

Kasta den korrupta filen

Nu kommer du att slussar till Preferences-mappen för den inloggade användaren. Här ska du söka upp filen vid namn com.apple.HIToolbox.plist. Det är den här filen som vi behöver bli av med och därför ska den flyttas till papperskorgen.


Nu kan du skriva emojis igen

När du lagt den i papperskorgen startar du upp Safari igen. Gå till Redigera-menyn och därefter Emoji och Symboler. Nu ska du kunna se menyn med specialtecken och den kommer att ”flyta” över varje applikation du använder.