Från budget till lyx och från skalfodral till axelväska – det finns många sätt att ta med sig Macen snyggt, tryggt, och till och med (lite) vattenskyddat.

Av de modeller vi har testat är flera specifikt framtagna för just 2016-modellerna, och alla finns i både 13- och 15-tumsmodell. Letar du fodral till nya Macbook Pro 2016 kan det vara en bra idé att välja ett fodral som är framtagen för just 2016-modellen, åtminstone om det är ett fodral som ska sitta tajt mot datorn. Ett fodral för den äldre Macbook Pro med retina-skärm fungerar ofta, men det kommer inte sitta lika bra runt datorn då 2016-modellerna är tunnare och mindre på både bredd och längd. Hårda skal för Macbook Pro 2015 fungerade däremot inte alls för 2016-modellerna.

Missa inte: Bästa usb-c-dockan till Macbook och Macbook Pro – 7 modeller i stort test

Artwizz Neoprene Sleeve – slimmad och vattenavstötande

Artwizz var snabba med att få ut nya fodral för 2016 års Macbook Pro. Det här är klassisk sleeve som skyddar datorns alla hörn. Fodralet sitter bra och behåller Macbookens slimmade profil, och som sig bör är dragkedjan skyddad på insidan för att inte repa datorn. Insidan är gjort i ett extremt mjukt material, och utsidan är i neopren, som fungerar vattenavstötande.
 

Artwizz

Bra köpNeopren Sleeve finns i fyra olika färger där den ljusare av naturliga skäl kommer vara känsligare mot damm och smuts. De aktuella färgerna är svart, titan (grått), vinröd och guld, men 15-tumsfodralet finns inte i vinrött. Överlag är det ett fint fodral av hög kvalitet, som dock inte bjuder på något större stötskydd om datorn skulle åka i marken. Priset är, om inte lågt, så i alla fall fullt acceptabelt.

Namn: Artwizz Neoprene Sleeve
Typ: Fodral med dragkedja
Mer information: Artwizz
Pris: 339 kronor

plus

Skyddar hela datorn.
Vattenavstötande.
 

minus

Inte direkt stötskyddande.
 

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10