VR Desktop for Mac

Redan 2015 avslöjade Oculus att utvecklingen av Macstöd för vr-headsetet Rift hade lagts på is. Macar har helt enkelt inte lagom kraftfulla grafikkort, hette det. HTC Vive har följt samma väg, och det har inte sett ljust ut för vr på Mac.

Men det har utvecklarna på Cindori sett som en utmaning istället för en slutgiltig dom. Till att börja med behöver vr inte bara handla om spel, resonerar de, och har därför utvecklar VR Desktop for Mac. Det är ett program som skapar en virtuell skrivbordsmiljö för Mac OS och gör att du kan använda din Mac med upp till tre virtuella skärmar utan att behöva en enda skärm.

Test: Bästa vr-glasögon du kan köpa just nu

Vanliga program kan flyttas mellan de virtuella skärmarna precis som vanligt, och specialeffekter gör att du till exempel kan se på film i en virtuell biosalong eller spela ett spel på en ”gigantisk krökt skärm i luften”.

Möjliga användningsområden är annars som ersättning för att ha flera stora skärmar i kontor som saknar utrymme för det, eller varför inte för arbete med känsliga uppgifter så att ingen kan smygtitta på vad du håller på med.

VR Desktop fungerar idag med Oculus Rift Dev Kit 2 men Cindori jobbar på stöd för vanliga Oculus Rift och även HTC Vive.