Nya Macbook Pro presenterades i höstas och förutom att datorn hade mer prestanda, endast usb-c-portar, levererades den även med Touch Bar – en digital remsa som ersätter funktionstangenterna och gör datorn lite mer flexibel.

Många professionella applikationer har fått stöd för Touch Bar vilket underlättar arbete med bild– och videoredigering, kommunikation och annat smått och gott.

Men ibland vill man bara ha kul och det har dykt upp en del märkliga applikationer till Touch Bar. Vi har listat åtta favoriter.

Ett piano

Touch Bar är som gjord för musicerande. Och med hjälp av Touch Bar Piano kan du bli den pianist du alltid drömt om. Enligt utvecklaren är applikationen ”fullt polyfonisk” och levereras med 128 olika instrument.

Du kan ladda ner appen här och för alltid skrota Garage Band.


Rullband med sushi

Den japanska rätten bestående av ris, rå fisk och ibland omelett har blivit ett populärt fenomen även här i Sverige. Sushibarer har de senaste åren ploppat upp som svampar i den svenska stadsbilden.

Är man inget större fan av fisk är sushi ingen höjdare, så klart. Men det finns ett sätt att njuta av den ändå – via Touch Bar. En flitig programmerare har lyckats imitera ett japanskt sushi-rullband genom att låta emojis susa förbi över remsan.

Tråkigt nog finns applikationen inte för nedladdning.

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning