Här kommer det – ännu fler bevis på att Apple utvecklar "smarta armband" till Apple Watch.

Enligt ett nyligen publicerat patent har Apple utvecklat ett sätt att integrera ett bärbart batteri i armbanden till Apple Watch, ett batteri som kan ladda klockan medan vi bär den på armen. Sådana batterier skulle kunna byggas in i själva bandet, alternativt kopplas till ett befintligt armband – och laddning skulle ske via Apple Watch induktionsladdare.

Läs också: 7 armband till Apple Watch – som inte kostar skjortan

Att döma av de bilder vi sett från patentansökan, kan ett batteriband tillverkas från ett flexibelt material så att vi enkelt kan spänna fast det runt armen – såklart nödvändigt om det ska kunna kallas ett armband.

Watch

Patentansökan innehåller också en laddningspuck som vi känner igen från Apple Watch, dock en betydligt tunnare sådan som gör det möjligt att ha "pucken" ansluten medan vi bär den på armen. Laddningspucken är också utrustad med genomskinliga "fönster" så att signaler från biometriska sensorer, till exempel pulsmätaren, ska kunna nå genom laddaren till armen.

När det kommer till att ladda själva armbandet visar Apple två möjliga lösningar. Antingen sker laddningen genom en vanlig lightning-sladd som ansluts till bandet, eller så laddas bandet genom induktionsladdning med den vanliga laddningspucken till Apple Watch. Det skulle också göra det möjligt att ladda klockan och bandet samtidigt.

Säkerheten har också varit i fokus för batteriarmbandet. Apple har nämligen utvecklat ett sätt att förhindra att bandet inte överhettas när vi laddar det samtidigt som vi har bandet fastspänt runt armen. Enligt patentet är laddningspucken utrustad med sensorer för att avgöra om vi har armbandet på oss och i så fall avgöra om klockan ska laddas i full hastighet, eller begränsas för att förhindra att den blir obekvämt varm.

Apple Watch Series 1 42mm Aluminium with Sport Band Pris vid test: 3290 kr.

Bästa pris just nu: 3090 kr