Vi har inte direkt blivit överösta med Homekit-prylar. Enligt rykten har hårda, snåriga Apple-regler och en rigorös kvalitetskontroll gjort att företag dragit sig för att lansera prylar kompatibla med Homekit.

Men nu börjar det röra på sig! Detta märktes inte minst då svenska möbelgiganten Ikea nyligen utannonserade att deras Trådfri-belysning blir kompatibel med Homekit i sommar. För dig som är nyfiken på Apples lösning för att kontrollera hemmets uppkopplade prylar från en enda app, finns det några produkter där ute att hålla lite koll på – allt ifrån vattenlarm via uppkopplade lampor till en "coach" som håller koll på hälsobovarna i hemmet.

Missa inte: Tim Cook avslöjar detaljer om sitt futuristiska Homekit-hem

Homekit
Det här är den officiella symbolen för att en produkt är testad för och stödjer Apples ramverk för det smarta hemmet.

Tidigare i år lanserade Apple också en helt ny sida för Homekit-produkter. Istället för att lista alla prylar efter tillverkare, sorteras prylar nu efter vilken funktion de har. På den nya undersidan, som hittas här, kan vi se alla produkter som har begåvats med Homekit-kompatibilitet efter kategorier såsom lampor, termostater, fönster, garagedörrar, säkerhet och så vidare.

Det ger en bra överblick över hur vi kan utrusta ett Homekit-hem – och kanske även en föraning om vilka produkter som är på väg till Sverige, för i nuläget gäller denna lista bara på den amerikanska marknaden.

Apple har även en svensk sajt för Homekit-kompatibla produkter, men den sidan anger inte vilka av prylarna som säljs i Sverige. Men kikar du vidare i vår egen lista på nästa sida, hittar du produkter som garanterat säljs på den svenska marknaden.