Vi har inte direkt blivit överösta med Homekit-prylar. Enligt rykten har hårda, snåriga Apple-regler och en rigorös kvalitetskontroll gjort att företag dragit sig för att lansera prylar kompatibla med Homekit.

För den som ändå är nyfiken på Apples lösning för att kontrollera hemmets uppkopplade prylar från en enda app, finns det några produkter där ute att hålla lite koll på – allt ifrån vattenlarm via uppkopplade lampor till en "coach" som håller koll på hälsobovarna i hemmet.

Missa inte: Tim Cook avslöjar detaljer om sitt futuristiska Homekit-hem 

 

Fibaro

Fibaro Flood Sensor – varnar för vattnet

Fibaro är ett av de företag som orkat ta sig igenom Apples påstått jobbiga process för att föräras med Homekit-kompabilitet. Företaget lanserade nyligen ett gäng produkter där Flood Sensor är en av dem.

Fibaro Flood Sensor är helt enkelt ett översvämningslarm som varnar när det hamnat vatten på ställen det inte borde. Produktens guldpläterade så kallade teleskopsonder reagerar vid kontakt med vatten – lämplig att placeras i badrummet, vid tvättmaskinen eller kanske vid värmepannan. Flood Sensor är både vattentät (tur det…) och sjunksäker, det vill säga blir översvämningen riktigt rejäl flyter den på vattenytan – och fortsätter larma.

Se dock till att köpa rätt modell om det är Homekit-kompabilitet du är ute efter, äldre modeller utan detta stöd säljs fortfarande. 

Pris: 699 kronor, kan köpas här.
Mer info: Fibaro

Läs också: Röntga lådor med mobilen – Quick Peek hittar dina prylar på nolltid