Att navigera runt i Apple Watch går bra mycket snabbare med Watch OS 3, mycket tack vare klockans nya kontrollcenter som adderar en bunt kommandon en svepning bort.

Kontrollcenter på Apple Watch fungerar i princip likadant som den som skeppas med IOS. För att nå kontrollcenter sveper du från nedre delen av klockan och upp. Kortet som sveps fram visar batteriprocent samt ett par andra knappar där du kan slå av och på olika funktioner.

Kom åt energisparläge

Genom att trycka på batterimätare får du upp ett alternativ där du kan sätta klockan i energisparläge. Om du bläddrar ner dyker en knapp för Airplay upp vilket gör att du kan koppla ihop klockan med Airpods eller andra bluetooth- och Airplay-enheter.

watchos

Men det är så klart inte allt. Även dessa funktioner finns representerade i Watch OS 3:s kontrollcenter:

  • Flygplansläge
  • Tyst läge
  • Stör ej
  • Pinga Iphone
  • Lås enhet

Tråkigt nog är knapparna inte anpassningsbara, men vi kan alltid hoppas på att det är något Apple jobbar på inför nästa version av operativsystemet.

Så här når du musikkontrollerna

Till skillnad från IOS 10 har kontrollcenter i Apple Watch bara ett ”kort” vilket gör att du inte kan svepa vänster för att få upp musikkontroller.

För att nå dessa behöver du istället trycka på dockknappen och sedan gå till musikappen. Även här kan vi hoppas att Apple filar på en lösning.