Under tisdagskvällen, svensk tid, släppte Apple ett par nya beta-versioner av IOS 10.3 och Mac OS 10.2.4. Någon första beta av Watch OS 3.2 släppte företaget inte. Däremot släppte man en så kallad release note, tänkt för utvecklare som en förhandstitt på vad som komma skall för klockan.

Läs också: Första betan av IOS 10.3 är här med nytt filsystem – och Hitta mina Airpods

Den största av nyheter i Watch OS 3.2 torde vara Theater Mode, eller bioläge på svenska. Den här funktionen trodde vi först skulle komma till Iphone i 10.3, men var alltså menad för Apple Watch.

Genom att aktivera bioläget (som märks med en symbol för popcorn) kommer användaren fortsätta få notiser till klockan, men skärmen tänds inte när vi höjer på armen. Notiserna visas genom att trycka på skärmen eller genom att trycka på kronan.

Enligt Apple själva introducerades denna funktion redan i nyligen släppta Watch OS 3.1.3, men vi har inte kunnat hitta en sådan funktion. Troligen kommer den aktiveras först i Watch OS 3.2.

Sirikit introduceras också i nästa Watch OS-uppdatering. Sirikit kom till IOS redan med 10.0, men nu kommer vi snart alltså kunna starta träningar, kalla på en Über, ringa ett samtal eller söka genom foton i tredjepartsappar, även på Apple Watch. Inget släppdatum för 3.2 är klart, men vi skulle gissa på att det släpps samtidigt som IOS 10.3 – möjligtvis på ett Apple-event i mars.

Apple Watch Series 2 42mm Aluminium with Sport Band Pris vid test: 4490 kr.

Bästa pris just nu: 4322 kr