Knappt har 10.2.1 hunnit svalna innan första betan av nästa stora IOS-uppdatering landade, IOS 10.3. Detta har bland annat 9to5mac rapporterat.

Liksom 9.3 var en stor uppdatering till IOS 9 förra året, verkar även 10.3 innehålla en hel del intressanta uppdateringar. Bland annat finns här ett helt nytt filsystem, Apple file system (APFS). Apples nya filsystem nämndes först på WWDC i juni 2016. Sedan dess har det varit rätt tyst om APFS, men för den som vill läsa mer om det finns en hel sida på Apples webbplats för utvecklare tillägnad detta. Kort kan nämnas att APFS är ett helt nytt system utformat för att erbjuda bättre säkerhet i Apples alla produkter.

I IOS 10.3 beta 1 hittar vi också en ny del av Hitta min Iphone, nämligen Hitta mina Airpods. Apple tog nyligen bort en sådan app från App store – kanske för att företaget hade en egen variant på gång. Något bio-läge har vi ännu inte sett till.

Airpods
Bild: 9to5mac

Här är några av de nyheter som hittats i första betan:

  • "Find my Airpods" är nu en del av Hitta min Iphone-appen.
  • IOS 10.3 använder sig av Apple File System.
  • Safari stöder Minskade rörelser
  • En ny avdelning i Inställningar för säkerhetsrelaterade inställningar
  • Siri har lärt sig att svara på frågor om poängställningen i cricket genom Indian Premier League (oklart om detta fungerar i Sverige)
  • Podcaster-appen har fått en widget

Exakt vilka funktioner som blir verklighet i den officiella versionen av 10.3 är fortfarande oklart.

Den här betan är reserverad för utvecklare men en publik beta bör dyka upp inom de närmsta veckorna. Det är inte otänkbart att 10.3 lanseras i mars, kanske på ett mars-event där vi möjligen också får se nya versioner av Ipad.

Apple iPhone 7 32GB Pris vid test: 6996 kr.

Bästa pris just nu: 5313 kr