Har du köpt en ny Iphone men haft din Apple Watch kopplad mot en annan? Vet du inte hur du får de två prylarna att lira lika bra ihop som din gamla uppsättning? Den vanligaste lösningen är att göra en totalåterställning av Apple Watch och börja om från början. Men vill du behålla all din hälsodata och annat lullull, finns det ett enkelt sätt att koppla ihop din Apple Watch med din sprillans nya Iphone.

Apple Watch

Ta bort parkopplingen

Börja med att öppna Apple Watch-appen på din gamla Iphone. Klicka på fliken Min Klocka. Välj därefter Apple Watch och ta bort parkopplingen. Tryck på bekräfta och fyll i ditt Apple-ID ifall det efterfrågas.

Säkerställ att du håller klockan nära din gamla Iphone fram tills dess att borrtagningen av parkopplingen är slutförd. Vi rekommenderar att du bara raderar när du är redo att använda din nya telefon.

För över din Iphone-säkerhetskopia

Gör en säkerhetskopia av din Iphone till Icloud. Detta gör du genom Inställningar och vidare till säkerhetskopiera. Starta sedan upp din nya telefon och välj att starta med säkerhetskopian du nyss skapade.

Para ihop med Apple Watch

Öppna Apple Watch-appen på din Iphone. I och med säkerhetskopian ska all din hälsodata följt med över till den nya telefonen. Tryck på Starta parkoppling och håll din telefon nära Apple Watch medan animationen pågår. Vänta tills att ett meddelande bekräftar att Apple Watch är parkopplad. Därefter väljer du Återställ från säkerhetskopia och följer anvisningarna.

När processen är klar kommer din Apple Watch och nya Iphone fungerar lika bra ihop som din gamla uppsättning.