Tack vare Watch OS 3 är appar snabbare än någonsin. Problem kan dock uppstå, exempelvis att information inte laddar ordentligt, och då kan det bara bra att veta hur du tvingar en app till avstängning.

Processen för tvingad avstängning är lite annorlunda jämfört med Watch OS 2. Tidigare dubbelklickade man på sidoknappen för att stänga ner appen. I Watch OS 3 involveras istället den digitala kronan.

Så här går du tillväga för att tvinga fram en avstängning.

Apple Watch OS 3
Apple Watch OS 3.

Öppna appen du har problem med

Börja med att öppna upp den app som krånglar. Det är den du vill tvinga en avstängning på.

Därefter trycker du och håller inne dockknappen tills dess att avstängningsskärmen dyker upp. Men meningen är inte att stänga av klockan helt, utan i nästa steg använder du Apple Watch-knappen på sidan, den som Apple döpt till "digital crown".

Apple Watch Digital Crown
Digital crown. Knappen du använder för tvingad avstängning (och annat) kalla "digital crown".

Använd den digitala kronan

När avstängningsskärmen är uppe så trycker du helt enkelt in knappen. Då kommer appen du har igång att stängas av och förhoppningsvis är problemet ur världen.

Om den tvingade avstängningen inte fungerar kan du testa att radera appen helt och ominstallera den via Apple Watch-appen i Iphone. Du kan även starta om enheten genom att hålla inne sidoknappen fram tills dess att avstängningsfunktionen dyker upp.

Apple Watch Series 2 42mm Aluminium with Sport Band Pris vid test: 4490 kr.

Bästa pris just nu: 4410 kr