Mobiler, powerbanks, plattor, bärbara högtalare och smartklockor. Det blir lätt många prylar som ska laddas om natten, och inte sover vi bättre av att vi lite nu och då hör talas om batterier som exploderar eller börjar brinna. Ibland sitter felen i enheterna, men inte sällan är det själva laddarna som är brandfarliga.

Samtidigt är nattladdning det enda som är praktiskt möjligt för många, det är först då vi lägger undan våra prylar för en stund. Det här är ett laddningsproblem som ”Globis" ska råda bot på.

Globis är en liten, rund laddningsstation med sex usb-portar på insidan. Sladdar dras sedan ut genom ett mellanrum mellan underdelen och locket. Kvalitetskänslan är det inget fel på. Både underdelen och locket består av härligt sval aluminium som vi känner igen från Macen. Tyvärr går inte locket att skruva eller klicka fast. Det läggs på underdelen och är visserligen ganska tungt, men om någon knuffar till enheten finns risken att det tunga locket åker i golvet.

Globis.
Hållaren till höger går att köpa till.

I mitten av allt sitter en Cortex-processor som med flamsäker plast och ett helt gäng temperatursensorer ska se till att alla prylar laddas på maxfart utan att laddstationen överhettas. Tillverkaren Unisynk kallar Globis för ”sovsäker.”

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning