Som vi skrev i förra veckan har flera användare hittat mynt i sina Macbook Pro-datorer – ett mysterium ingen tycks ha svar på. Eller hade, rättare sagt, då ett svar på frågan tycks ha dykt upp på nätet.

Om man stoppar ner en Macbook Pro i en väska som även innehåller mynt, verkar det inte bättre än att de riskerar att åka in i datorns skivläsare där de sedan rullar runt för att tillslut fastna. Det är Cult of Mac som rapporterar och de presenterar även ett par andra mer eller mindre sannolika teorier.

Bland de som sticker ut mest hittar vi bland annat en konspirationsteori som säger att Apple med meningen petat in ett mynt då det bidrar till att skivläsaren hålla sig kall. En annan menar att kinesiska fabriksarbetare petar in mynt med mening för att helt enkelt se ifall någon märker det. Sistnämnda är dock inte så trolig då det hela tiden varit amerikanska mynt som upptäckts i datorerna.

Nedan finns två videoklipp där mynt upptäcks i nyöppnade Macbook Pro-datorer. Har du råkat ut för det? Tipsa oss gärna i så fall!

Apple MacBook Pro - 2,7GHz DC 8GB 128GB 13" Pris vid test: 12390 kr.

Bästa pris just nu: 12490 kr