E-post-appen som kommer med IOS 10 är lika enkel som den är kraftfull. Det finns en hel del trix du kan använda dig av för att maximera din upplevelse och förenkla din mail-hantering på Iphone och Ipad.

Det är dock inte särskilt lätt att hitta alla och vi visar dig 17 stalltips på hur du smidigare kan använda dig av Mail.

Läs också: Mail i IOS 10: Enklare att avsluta prenumerationer och betydligt bättre filter 

Anpassa dina svepalternativ

Du behöver inte nöja dig med flagga, markera som läst och släng som dina enda val när du sveper runt till vänster eller höger i inboxen. Det går faktiskt att byta ut någon av dessa, till exempel för att flytta meddelanden till en ny mapp, eller arkivera dem.

Svep

Alternativet för att slänga är inte listat under Svepningsalternativ som du hittar genom att gå till Inställningar, E-post och Svepningsalternativ. Dock går det att flytta släng-valet från ”svep vänster” till ”svep höger”.

För att göra detta går du till Inställningar, vidare till E-post, klickar på Konton och väljer därefter det e-postkonto du vill konfigurera tricket på. Bläddra sedan ner till Mail som finns under Avancerat-rubriken och klicka en gång till på Avancerat. Byt sedan ut Brevlådan Raderat mot Brevlådan Arkiv under rubriken Flytta avfärdade brev till. När detta är gjort går du tillbaka till Svepningsalternativ och väljer Arkivera som ditt ”svep till höger”-val. På så vis kommer Släng att dyka upp när du sveper höger och arkivera kommer att synas till vänster.