Energous

Analytikern Louis Basenese skriver i en rapport om kopplingarna mellan Apple och startupföretaget Energous, som utvecklar trådlös laddning som kan ladda prylar på mycket längre avstånd än Qi och andra existerande tekniker.

En sådan koppling är Billy Manning. Han var chef för Apples myndighetscertifiering och hade ansvar för att få Iphone, Ipad och Ipod godkända för försäljning enligt reglerna i olika länder runt om i världen. Nu har han samma roll på Energous.

Förra veckan avslöjade Energous ett avtal med företaget Dialog Semiconductor om tillverkning och utveckling av hårdvarukomponenter. Dialog råkar också vara en av Apples underleverantörer.

Tidigare i år har Energous skrivit avtal med både Foxconn och Pegatron om integrering av företagets Wattup-teknik i olika produkter.

Till sist pekar Basenese på att Energous räknas med att ha en första konsumentprodukt ute i handeln under tredje eller tidigt i fjärde kvartalet 2017, alltså just vid den förväntade tiden för lanseringen av nästa Iphone.