1. Första App Store

Apple öppnade två Apple Store samtidigt, den 19 maj 2001. Den ena i McLean, Virginia, och den andra i Glendale Kalifornien. Det här var startskotet för Apples braksuccé. Se Steve Jobs presentera den första butiken i filmen ovan. Hög nostalgifaktor!


apple stor

2. Affärer i 20 länder

I dag har Apple hela 487 affärer i 20 länder, och fler ska det bli. I Sverige finns för tillfället tre butiker i Stockholm, Malmö och Helsingborg.


anställda

3. Apple har anställt en mindre stad

Om du samlade alla Apple Store-anställda på ett ställe så skulle de fylla en mindre stad. För tillfället har Apple inte mindre än 60 000 anställda i sina butiker världen över.


Apple

4. Apple Store så populära att de får billigare hyra

Apples butiker är väldigt populära och drar mängder av besökare. Enligt Wall Street Journal kan en Apple-butik öka försäljningen med 10 procent i köpcenter där de är belägna. Det här gör att Apple i många fall kan förhandla till sig billigare hyra för butiker i köpcenter.5. Kinesisk fejkbutik – kopierad in i minsta detalj

I Kina dök det upp en butik som såg ut som en Apple Store, men som visade sig vara fejk. Butiken var dock kopierad in i minsta detalj, så för ett otränat öga var det näst intill omöjligt att se någon skillnad. Allt ifrån inredningen till de anställdas kläder såg ut som vilken Apple Store som helst.
Se filmen ovan, eller läs mer om fejkbutiken hos bloggaren som hittade den.

Nästa sida: Världens minsta Apple Store

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning