Så här kommer du igång med säkerhetskopiering i Itunes

Om du inte vill spara din säkerhetskopia i Icloud finns även möjligheten att göra en lokal kopia på din Mac eller pc via Itunes. Dels slipper du bekymra dig om tillgång till wifi när du väl behöver återställa din telefon, dels behöver du inte köpa mer utrymme i Icloud. Så här går du tillväga:

Anslut din Iphone till din dator. Därefter öppnar du Itunes och godkänner via din Iphone att programmet får ta del av det innehåll som finns på den. För att göra detta väljer du ”Lita på”.

När detta är klart så klickar du på telefonikonen som finns bredvid rullgardinsmenyn till vänster i Itunes. Här väljer du att klicka vidare till ”Sammanfattning” via sidomenyn och väljer ”Den här datorn” under ”Säkerhetskopiera automatiskt”.

Säkerhetskopiera Iphone

Markera rutan ”Kryptera Iphone-säkerhetskopian” för att vara säker på att lösenord, hälsa och data från eventuella Homekit-prylar är säkerhetskopiera. Därefter väljer du ett lösenord för krypterade säkerhetskopior. Om du önskar kan du spara lösenordet i Keychain. När detta är gjort klickar du på Klar. En automatisk säkerhetskopiering kommer då att starta och därför är det av största vikt att du inte kopplar loss telefonen innan den är klar.

Säkerhetskopiera Iphone till Itunes manuellt - så gör du

Om du har ställt in säkerhetskopiering i Itunes kommer telefonen att säkerhetskopieras varje gång du ansluter den till din dator. Du kan även manuellt göra säkerhetskopior ifall du vill göra en kopia medan den fortfarande är ansluten.

För att göra detta så kopplar du din Iphone till din pc eller Mac. Öppna Itunes, klicka vidare till telefonikonen, navigera därefter vidare till Sammanfattning. När du är här så väljer du Säkerhetskopiera nu. Klicka på Klar när du är färdig.

Sida 1 / 1

Innehållsförteckning