Vid det här laget behöver Minecraft ingen närmare presentation, som ni säkert känner till handlar det om ett svenskutvecklat spel som spelas av fler än 100 miljoner användare runt om i världen. Särskilt populärt är det bland barn och det används i utbildningssyfte i åtskilliga svenska klassrum.

Stor guide: Här är de bästa spelen till Apple TV just nu

Strax före jul dök det upp en version av Minecraft för fjärde generationens Apple TV. Spelet baseras på Minecraft: Pocket Edition, men har anpassats för större skärmar än de som återfinns på Iphone, Ipad och Ipod Touch. Observera att du måste ha en handkontroll för att spela spelet, det räcker alltså inte med den vanliga fjärrkontrollen.

Minecraft
Minecraft för Apple TV visades upp på Apples senaste event.

Skapa din egen värld

Din uppgift i Minecraft är att samla in olika material som du kan använda för att bygga hus, städer, rymdskepp eller vad du nu kan hitta på. Vill du ha tips på vad man kan bygga är det bara att kolla in klipp på Youtube eller kolla i någon av alla tidningar och böcker som handlar om Minecraft.

Du hittar olika sorters mineraler i gruvor och berg och det är bara att gräva fram så mycket som du behöver. För att underlätta insamlandet kan du skaffa verktyg som spadar, yxor och så vidare.

Lava
Det finns gott om lava i Minecraft.

Grundprincipen i Minecraft är att du bestämmer vad som ska hända, något som ligger bakom spelets popularitet. Ju mer fantasi du har, desto mer kul har du.

SteelSeries Nimbus

Bästa pris just nu: 549 kr