En av de mest uppmärksammade nyheterna i IOS 10 är en helt ny version av Meddelanden med stöd för tillägg. Ett av dessa tillägg heter Polls With Friends, och som namnet antyder handlar det om att skapa omröstningar med dina vänner.

Efter att du har laddat ner Polls With Friends öppnar du det genom att klicka på App Store-symbolen i Meddelanden och sedan på de fyra punkterna längst ner i vänster hörn. Därefter bläddrar du dig fram till Polls With Friends i listan över nerladdade tillägg.

För att skapa en ny omröstning klickar du på Create new poll. Skriv sedan din fråga under Name och lägg till svarsalternativen under Options. Någon begränsning för hur många alternativ du kan välja tycks inte finnas, men eftersom våra skärmar inte är hur breda som helst bör du nöja dig med en handfull alternativ.

Polls With Friends

Nästa steg är att du själv ska rösta, vilket du gör genom att klicka på My vote. Tryck därefter på Done och sedan är det bara att skicka omröstningen till dina vänner som ett vanligt textmeddelande.

Polls With Friends

För att omröstningen ska fungera behöver även dina vänner använda sig av IOS 10. Om de kör IOS 9 eller tidigare syns visserligen en bild över staplarna, men frågan lyser med sin frånvaro och det går inte att rösta på de olika svarsalternativen.

Polls With Friends
Se till att dina vänner kör IOS 10, annars kan det bli obegripligt för dem.

Polls With Friends är gratis att ladda ner, men du kan enbart skapa några få omröstningar innan du ombeds att teckna ett abonnemang som ger dig obegränsat antal omröstningar. Kostnaden ligger på elva kronor per år, alltså mindre än en krona per månad.


MacWorlds Köpråd:

Polls With Friends är ett kul tidsfördriv, men det hade varit roligare med fler inställningar. Varför inte lägga till fler sorters diagram, till exempel cirkeldiagram? Som det är nu känns tillägget halvfärdigt och om det inte sker något drastiskt i kommande uppdateringar lär vi radera det från våra mobiltelefoner och pekplattor så småningom.

Fakta: Polls With Friends

Funktion: Tillägg för Meddelanden
Utvecklare: Bytes Arithmetic LLC
Version: 1.0.1
Pris: 0 kronor i grundutförande, 11 kronor för obegränsade omröstningar under ett års tid.
Mer information: https://itunes.apple.com/se/app/polls-with-friends/id1149140947?mt=8

plus

Kul tidsfördriv

minus

Få inställningar gör det enformigt i längden

Betyg: 6 av 10

Apple iPhone 7 128GB Pris vid test: 8590 kr.

Bästa pris just nu: 6938 kr