Att hålla koll på alla viktiga dokument och kvitton tar inte bara tid utan det kan ta en hel del plats också. Vill du digitalisera rubb och stubb kan du med fördel använda dig av appen Scanbot – PDF Document & QR-code scanner.

Sparar dina dokument som jpg eller pdf

Efter att du har laddat ner appen från App Store är det bara att börja scanna in ett valfritt dokument, vilket görs med hjälp av den inbyggda kameran i din Iphone eller Ipad. Appen känner automatiskt av var dokumentet börjar och slutar, så bry dig inte om ifall en bit av bordet syns i kameran.

Dokumentet sparas i upplösningen 200 dpi och du bestämmer själv om formatet ska vara jpg eller pdf. Vill du baka ihop flera sidor i ett enda pdf-dokument är det inga problem, det är bara att fortsätta scanna in sidorna med kameran tills du är klar. Som namnet antyder finns även stöd för att scanna in qr-koder, något som kan vara behändigt emellanåt.

Scanning
Ska du scanna in vanliga textdokument kan det vara en klok idé att använda sig av filtret Svart & Vit, då kan dokumentet nämligen bli aningen mer lättläst.

Efter att dokumentet lästs in kan du rotera det, använda överstrykningspenna på valda stycken, lägga till anteckningar eller låsa det. Därefter kan du välja om du vill spara dokumentet på någon molntjänst som Icloud Drive, Dropbox, Google Drive eller Onedrive, alternativt dela med dig av det via e-post eller Meddelanden-appen.

Anteckningar
Använd virtuell överstrykningspenna eller lägg till anteckningar direkt i dokumentet.

Gratis tillägg för Meddelanden i IOS 10

I och med den senaste uppdateringen är det faktiskt även möjligt att använda sig av Scanbot direkt från Meddelanden. Det enda du behöver göra är att trycka på App Store-knappen i Meddelanden och sedan leta reda på alternativet Scanbot Go.

Scanbot Go
Använd Scanbot Go för att dela med dig av recept och liknande till dina vänner.

I ärlighetens namn känns Scanbot Go som ett ganska meningslöst tillägg, det går ju precis lika bra att dela dokument via själva appen. Här lyser dessutom de flesta av inställningarna med sin frånvaro, vilket gör att vi lika gärna hade kunnat skicka över ett vanligt fotografi.

Vill du ha tillgång till funktioner som ocr (teckenigenkänning) och sökning får du hosta upp 85 kronor för Pro-versionen. Då får du även tillgång till automatisk uppladdning, fler filter, teman och möjlighet att sortera dokument i olika mappar.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Apple iPhone 7 Plus 128GB Pris vid test: 9890 kr.

Bästa pris just nu: 8200 kr