Bilder är Apples program för fotohantering som följer med både IOS och Mac. Om du hellre använder andra program kan det vara störande hur Bilder sill synes har sina tentakler överallt i systemet. Anslut en IOS-enhet och vips öppnas Bilder. Försök synka foton med Itunes och där är det igen.

Att helt radera programmet går, men det är inget vi kan rekommendera eftersom det kan ställa till med en hel del problem.

Radera på riktigt

Om du ändå insisterar och vill ta bort Bilder helt och hållet gör du så här. Men kom inte och säg att vi inte varnade dig! I nästa avsnitt går vi igenom varför det här är en dålig idé.

Ger du dig på det här rekommenderar vi att du har en fräsch backup med Time Machine eller en annan lösning så att du kan återställa Macen efter den ominstallation som du förmodligen blir tvungen att göra efter några timmar eller dagar.

Inte slänga...
Mac OS tycker inte om att radera Bilder...

Men i alla fall, så här gör du:

  1. Starta om Macen och stäng av System Integrity Protection (SIP). Det gör du genom att starta i återställningsläget (håll nere cmd-r), öppna Verktyg -> Terminal och skriva in kommandot csrutil disable. Starta om igen.
     
  2. Öppna Terminal och skriv in: sudo rm -R /Applications/Photos.app
     
  3. Ange ditt adminlösen och tryck retur (tänk på att Terminal visar inte hur många tecken du har skrivit in).
     
  4. Starta om i återställningsläget och aktivera SIP igen (csrutil enable).

Problemen som kan uppstå om du raderar Bilder

Många andra program i Macen kan få problem om du tar bort Bilder, och det är därför vi rekommenderar att du helt enkelt låter bli.

Om du trycker på den lilla Bilder-knappen i Mail, till exempel, ska en fotobläddrare öppnas. Om du försöker ändra profilbild till en egen i Systeminställningar -> Användare och grupper gäller samma sak. Till skillnad från webbläsare finns inget sätt att ändra vilket program dessa associeras med: De letar alltid efter Bilder. Det finns många fler exempel på hur Mac OS förlitar sig på att Bilder finns installerat.

Försöker du radera programmet som vanligt med Finder får du ett meddelande om att det inte går eftersom det behövs för systemet.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning