Det finns mängder med skal till din Iphone. De allra flesta skyddar bara din telefon från repor och de skiljer sig i praktiken bara i form och utseende. Men det finns en handfull som försöker sig på att göra något lite annorlunda. Av dem är Megatinys Megaverse Anti-gravityskal ett av de mest udda.

Själva skalet är en gummivariant som ser till att du slipper krossat glas och skrapad baksida om du tappar telefonen. På- och volymknapparna är gummerade. Resten, inklusive kamera och ladduttag, finns det givetvis hål för.

Men det unika med Megaverse är ryggen. Den är nämligen en aning klistrig tack vare en mängd små sugkoppar. Trycker du telefonen mot en slät yta, som ett fönster eller ett kylskåp, fastnar den. Därav antigravitation i namnet. Den hänger helt enkelt kvar tills du – med viss kraft – tar loss den.

Anti
Flera tillbehör finns att köpa till skalet, en spegel till exempel.

Det kanske låter som en konstig funktion att ha men den är oväntat bra. Vill du ha receptet framför dig i köket kan du bara trycka Iphone mot kakelplattorna. Spegeln i badrummet är en bra plats om du vill ha filmvisning när du rakar dig. Och finns bara en glasruta någonstans kan du enkelt ta ett stabilt foto på dig själv.

Det här är en riktigt rolig funktion som faktiskt kommer till pass oftare än du först tror. Konstigt nog är det många släta ytor som vinner på att ha en Iphone hängandes. Till och med din datorskärm kanske ibland skulle må bra av att få en extrabild nere i hörnet.


När ramlar din Iphone i golvet?

På de allra flesta ytorna fäster skalet telefonen stenhårt men det finns undantag. Genom att känna lite på telefonen när du fäst den kan du ganska omgående avgöra om den kommer sitta fast och hur länge.

Men risken finns tyvärr att den trillar ner så småningom. Det orosmomentet finns där även om det i praktiken aldrig verkar hända på helt plana ytor. Däremot sitter telefonen inte alls lika rejält på exempelvis skåpsluckor i trä. Den fäster men inte lika hårt.

Att ha en klistrig yta i fickan är givetvis inte så trevligt. Därför får du med tre stycken bakplåtar i olika färger. När du inte behöver funktionen sätter du bara fast dem. De klistrar fast på samma sätt som andra ytor och väl på plats fungerar Megaverse som vilket skal som helst.

Anti

En fördel med plattorna är att du kan byta ut dem. Megatiny säljer en handfull olika tillbehör. Du kan till exempel köpa en spegel, en kapsylöppnare och en kreditkortshållare. När du satt fast dem sitter de stenhårt.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning