I många år har Evernote varit standardvalet för synkroniserade anteckningar. Men på senaste tiden har de börjat rada upp spikar i kistan. En del konstiga funktioner, höjning av priset och, framför allt, kraftig begränsning av gratisversionen har gjort att många ser sig om efter alternativ.

Lyckligtvis har konkurrenterna de senaste åren kämpat hårt för att utmana det forna standardvalet. Så när begränsningarna slår till finns det mängder av bra alternativ. Vilket som passar bäst beror givetvis på dina behov.

Här är 6 av de hetaste alternativen om du vill migrera bort från Evernote. De har alla tre saker gemensamt – de fungerar med OS X, går att köra på IOS och kostar inte en krona att använda. Flera av dem är dessutom riktigt bra.

Apple Anteckningar

Om du vill komma enkelt och billigt undan finns det ett givet val – Anteckningar. Programmet är redan installerat i både Macen och telefonen och synkroniseras med Icloud. Det är helt enkelt ett program som det är väldigt enkelt att komma igång med.

Skärmdump från Anteckningar
Det inbyggda anteckningsprogrammet är snabb och välintegrerat på Apples plattformar.

Vad programmet erbjuder i bekvämlighet saknar det i funktioner. Det är anteckningar rakt upp och ner på nästan samma sätt du skulle använt ett A4-block. Du kan namnge bladen med en rubrik och söka fritext men det är i princip allt. Inga etiketter, nivåer eller bilder.

Programmet finns heller inte för Windows. Du kan komma runt det genom att använda webbtjänsten men det blir inte riktigt samma sak. Anteckningar är väldigt basalt alltså. Men för snabbt klotter fungerar det ändå helt okej.

Tillverkare: Apple
Länk: Apple
Pris: Gratis

6