Ett av de mest uppmärksammade ryktena kring höstens modeller av Iphone är att Apple tänker plocka bort den klassiska hörlurskontakten, vilket har gjort en del användare oroliga.

Missa inte: Här är allt vi vet om Iphone 7

Om uppgiften stämmer behöver vi skaffa en adapter för att använda våra gamla favoritlurar, men många användare lär vilja satsa på nya hörlurar i stället.

Alternativen vi har att välja mellan är trådlösa hörlurar som baseras på bluetooth eller hörlurar som använder sig av Lightning-kontakten. Här tar vi en närmare titt på utbudet av de sistnämnda modellerna.

Audeze EL-8 Titanium

Audeze är ett av få företag som redan nu erbjuder hörlurar med Lightning-kontakt, så därför kommer de två första lurarna därifrån.

Den första modellen som vi har spanat in kallas för Audeze EL-8 Titanium och har som namnet antyder metalliska kåpor. Den medföljande Lightning-kabeln har inbyggd hörlursförstärkare och D/A-omvandlare som stödjer 24-bitarsljud fullt ut. Den som vill kan även köpa till kablar för andra musikspelare, till exempel Neil Youngs Pono Player.

Audeze EL-8 Titanium

Ljudet är kort och gott fantastiskt, mycket tack vare det kraftfulla planmagnetiska elementet som gör ett bra jobb med att plocka ut detaljer i mellanregistret och högre frekvenser. Samtidigt erbjuds ett fullt basljud vid behov. Hörlurarna kommer allra mest till sin rätt när vi lyssnar på live-inspelningar, då är det nästan som om vi befann oss på plats.

Tyvärr är hörlurarna både skrymmande och tunga, så de lämpar sig inte för längre tåg- eller flygresor. Dessutom är de ruskigt dyra, men det går att spara en femhundring genom att välja syskonmodellerna EL-8 Open-Back eller EL-8 Open-Back med träkåpor i stället.

Butik: Apple Store
Pris: 8 490 kronor

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning