Kensingtons SD1500 usb-c mobile dock är ännu en i den växande högen av dockningsstationer riktade mot Apples Macbook och andra enheter med usb-c.

Den kombinerar stöd för 4k-skärmar (över hdmi), gigabitnätverk, usb 3.0 och vga-video. Vad den däremot saknar är en möjlighet att skjuta ström vidare. Den är helt klart tänkt som en docka du slänger i väskan när du ska iväg och hålla presentationer men inte som en vanlig docka vid din arbetsplats. Den inbyggda sladden viks snyggt in i en böjd urgröpning så den tar minimalt med plats när du inte använder den.

Kombinationen vga och 4k gör att sd1500 skiljer sig från andra dockor som bara erbjuder hdmi- eller displayport-anslutningar. Vga används fortfarande i många konferens- och klassrum och det är tydligt att Kensington känner den marknaden. Att lägga till gigabit-ethernet – som gav nästan maximal möjlig fart i test – är ännu ett exempel på hur de anpassat produkten för tänkta målgruppen. På många företag och skolor föredrar man fysiska sladdar. För att det ska fungera perfekt måste du ladda ned en drivrutin som tillåter speciella OS X-operationer medan datorn sover, men nätverket fungerar utan drivrutinen också.

En liten, svart plastlåda med en handfull olika portar.
Uppsättningen portar är riktigt bra på Kensingtons lilla docka.

Enheten kan behöva lämna ifrån sig lite bandbredd från usb-c till displayport om du kör 4k-upplösning. Det kan i sin tur sänka hastigheten på usb3-porten till usb2-nivå. Så om du kör externa diskar samtidigt som du tittar på högupplöst material kan överföringshastigheten sjunka ibland. De flesta lär dock använda usb-porten för tangentbord och möss. I så fall är det här inget problem.

Kensington SD1500 är helt klart byggd med en given målgrupp i åtanke och det syns på prislappen. Eftersom den saknar möjlighet att skicka vidare ström måste du verkligen passa profilen av deras tänkta köpare exakt eftersom du bara har ett par, tre timmar med energi. I synnerhet om du kör videokretsarna heta genom att mata en 4K-skärm genom dockan.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning