För- och nackdelar med den nya designen

Som vi påpekade i början av den här artikeln är de nya modellerna både tunnare och lättare än förra årets motsvarigheter. För att skala bort så mycket som möjligt har Apple satsat på ett nytt tangentbord som vi ärligt talat har lite svårt för.

Macbook Pro

Vi hade gärna lagt till några millimeter för att ha kvar det gamla tangentbordet, något som också hade kunnat ge oss ett aningen större batteri och kanske fler kontakter. Som bekant får vi nöja oss med två respektive fyra portar för usb-c och thunderbolt 3, något som många anser är i minsta laget för en proffsdator.

Vidare kan vi konstatera att vi bjuds på en större styrplatta med stöd för Force Touch, något som de flesta användare lär uppskatta. Det finns emellertid en risk för att man kommer åt styrplattan av misstag när man skriver, vilket är aningen irriterande.

Macbook Pro

Avslutningsvis bör vi nämna de nya högtalarna, och på den punkten är vi positivt överraskade. Enligt Apple är volymen nu dubbelt så hög som tidigare, något som ger tillfredsställande ljud när vi tittar på filmer, tv-serier och sportsändningar. Högtalarna i 15-tummaren ger lite bättre ljud än de i 13-tummaren, men någon större skillnad är det inte tal om.

Läs också: Köpa nu eller vänta? Test och köpråd av alla Apple-prylar

Omdöme och betyg
Det går inte att blunda för det faktum att nya Macbook Pro har en väldigt hög prislapp, något som lär få många potentiella kunder att tveka. Men om vi bortser från prislappen handlar det om riktigt bra datorer och på de flesta Bra köppunkter handlar det om en förbättring jämfört med förra årets modeller.

Vi gillar både Touch Bar och Touch ID, vilket gör att vi tycker att dessa modeller är ett bättre val än den nya 13-tumsmodellen där funktionstangenterna finns kvar. Betyget blir därför ett snäpp högre, närmare bestämt en åtta på en tiogradig skala.

Test: Susie Ochs
Bilder: Andy Murray
Översättning och bearbetning: Mikael Markander

Fakta: Macbook Pro med Touch Bar och Touch ID
Pris: Från 20 595 kronor och uppåt beroende på konfiguration
Mer information: http://www.apple.com/se/macbook-pro/

plus

Stöd för Touch Bar och Touch ID
Mindre och lättare

minus

Högt pris
Det gamla tangentbordet har bytts ut

8

Apple MacBook Pro - 2,7GHz QC 16GB 512GB 15" Pris vid test: 29920 kr.

Bästa pris just nu: 28790 kr