Har du en Apple Watch och reser mycket har du säkert någon gång drabbats at soppatorsk. Det är lätt hänt att glömma laddaren eller tappa bort den bland alla andra resetillbehör. Med lite bättre organisation på grejerna minskar risken att kraften tar slut. En sådan lösning är Timeporter som ger dig en portabel laddstation.

I grund och botten handlar det om en låda i svart eller vitt konstskinn som väldigt mycket påminner om ett glasögonfodral. Och att inspirationen kommer därifrån är inte konstigt. Precis som med glasögonen är det ett relativt ömtåligt objekt som ska skyddas från smällar.

Byggkvalitén är bra och den både ser och känns ordentligt ihopsatt. Den tål att tappas i golvet eller dunkas i väggen genom en väska upprepade gånger utan problem. Faktum är att det ska mycket till för att det ska bli märken i lådan.

Gott om plats

När du öppnar lådan har du två gummihalvor på respektive kant kring vilka du kan snurra den längsta av dina laddsladdar. Själva kontaktytan finns det ett hål för i locket så att du kan ladda klockan utifrån. Den är lite pillig att få dit, för övrigt. Det finns inget lås och den trillar lätt ner i lådan. Hål för sladd ut ur lådan finns på båda sidor vilket är en enkel men väldigt bra detalj.

Det finns gott om plats över när du petat in sladdarna. Du kan till exempel lägga med kontakten, extra remmar eller ett batteri om du vill slippa leta uttag på resan. I praktiken kan du få med dig allt du behöver för din klocka även under en längre resa. Givetvis kan du även lägga klockan i lådan om du inte vill ha den på dig.

Det finns ingen modell med inbyggt batteri vilket känns som en självklarhet och finns hos många konkurrenter. Nu får du själva leta upp en modell som passar. Det är för all del inte svårt eftersom utbudet är stort men frågan är varför Twelve South inte löste det åt dig direkt.

Vill du öppna locket med vinkel fungerar det utan problem i nära nog vilket läge som helst. Det sistnämnda är smidigt om du vill använda din Apple Watch som nattklocka. Magneten i laddaren gör att klockan sitter hyggligt stadigt även om du väljer att ha den på sidan.

Att fästa klockan med bandet fungerar väldigt väl och det finns utrymme för spännet undertill tack vare en välvning. Det gör att lådan står stadigt även när du laddar din Apple Watch. Det märks att de tänkt till i designarbetet. Faktum är att fodralet känns väldigt bra i handen.

Känslan dras ned av gångjärnen

Tyvärr är gångjärnen fula, stora och väldigt synliga. De drar ner hela känslan av lådan flera snäpp. Vidare skulle det vara trevligt om det fanns någon form av tum- eller fingergrepp som gjorde det enklare att öppna lådan från stängt läge.

Missa heller inte att det här enbart är en låda. Många alternativa lösningar skickar med sladdar och kontaktytor med sina fodral. Här får du endera koppla loss de du har hemma och ta med eller köpa en ny uppsättning. En aning snålt kan tyckas.

Det är helt klart så att för de allra flesta är det här ett onödigt tillbehör. Att slänga iväg en femhundring på en enkel glasögonlåda är inte något många kommer att göra. Men om du har problemet och vill transportera dina klocksladdar med lite stil är Timeporter inget dumt val. Glöm bara inte köpa ett batteri samtidigt.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning