Ljudalternativ

Ljudalternativ

När du spelar en video kan du svepa neråt på styrplattan på fjärrkontrollen för att visa ljudalternativ. ”Reducera höga ljud” försöker jämna ut volymen för att undvika de högsta topparna och lägsta dalarna (praktiskt om det du ser avbryts av reklam). Standardinställningen är Fullt dynamiskt omfång. Om appen du använder har stöd för undertexter kan du ställa in det här också, och du kommer även åt snabbval för att välja ljudkälla – byt till en Airplaymottagare eller bluetooth-högtalare (eller hörlurar om du inte vill störa andra i familjen).

Missa inte: 7 sätt att frigöra mer utrymme i IOS

När inforutan vägrar försvinna

När inforutan vägrar försvinna

Om du sveper neråt på fjärrkontrollen i appar som Youtube dyker fler alternativ och information upp. Om den rutan inte försvinner automatiskt efter några sekunder, vilket händer ofta i till exempel Hulu-appen, kan du antingen pausa och starta igen eller backa till menyn och spela igen.

Missa inte: Fyra månader med Apple TV – så bra är den

Fler skärmsläckare

Fler skärmsläckare

Om du älskar Apples nya häftiga videoskärmsläckare kan du gå till Inställningar -> Allmänt -> Skärmsläckare, se till att Typ är inställt på Aerial och välja Hämta nya filmer. Här kan du välja hur ofta Apple TV ska ladda ner nya videor att visa i skärmsläckaren, antingen varje månad, vecka eller dag. Betänk att varje samling är omkring 600 megabyte. Det finns tyvärr inga andra inställningar, så urvalet bestäms helt av Apple.

Använd egna skärmsläckare

Använd egna skärmsläckare

Du kan välja att visa dina egna foton istället för Apples polerade videoskärmsläckare. Öppna Bilder-appen på Apple TV och välj ett album du vill använda som skärmsläckare. Välj skärmsläckaralternativet för att ställ in den som skärmsläckare. Du kan sedan växla skärmsläckartyp i Inställningar -> Allmänt -> Skärmsläckare -> Skärmsläckartyp.

Skapa Apple Music-spellistor

Skapa Apple Music-spellistor

Den som prenumererar på Apple Music kan lägga till existerande spellistor eller skapa nya direkt på Apple TV. Välj en låt att spela, använd styrplattan för att klicka på Mer-knappen (tre punkter) längst upp på Spelar nu-skärmen. Välj Lägg till i spellista och välj en från listan eller ”ny” för att skapa en helt ny. Om allt går som det ska kommer Icloud snart synka din nya eller uppdaterade spellista till övriga enheter.

Byt app snabbt

Byt app snabbt

TV OS har ett multitaskinggränssnitt precis som Iphone och Ipad. Dubbelklicka på tv-knappen på fjärrkontrollen för att ta fram det och byt snabbt till en annan app.

Läs även: De bästa Apple TV-apparna

Sida 1 / 4

Innehållsförteckning

Apple TV 32GB (4th Generation) Pris vid test: 1477 kr.

Bästa pris just nu: 1490 kr