Koncept visar hur en "Homebar" på Iphone 8 kan se ut

Alla rykten pekar mot att Iphone 8 kommer få en skärm som täcker hela framsidan, även ”hakan” längst ned på Iphone där hemknappen nu sitter. Ett nytt koncept signerat John Calkins visar hur IOS skulle kunna dra nytta av den utökade skärmstorleken.

Det mesta talar alltså för att även hemknappen försvinner i sin nuvarande form, istället kan den komma att ersättas av en virtuell hemknapp med mer information på sidorna om hemknappen.

Homebar
Foto: John Calkins

John Calkins kallar detta funktionsområde för ”Homebar.” Homebar kan visa hur många missade notiser vi har och, lite som Apple Watch komplikationer, visa snabb information om vi har en blåtandslurar tillkopplade, vad timern står på, eller hur många grader det är ute.

Homebar
Foto: John Calkins

I Calkins drömvärld för Iphone 8 är detta funktionsområde ordentligt anpassningsbart efter användarens behov, och dessutom visas de hela tiden, även när resten av skärmen är nedsläckt tack vare oled-skärmens möjlighet att bara tända en del av pixlarna.

Om detta liknar Apples egna idéer för Iphone får vi veta först i september då Apple väntas visa upp nya modeller av Iphone. Fler av John Calkins konceptbilder hittar du här.

Konceptskisser av Iphone 8

Vi vet inte hur Apples nästa Iphone kommer att se ut. Därför är det alltid intressant när designers utgår från ryktena på internet och sätter ihop dem till en konceptuell vision.

Så stor blir Iphone 8 jämfört med Iphone 7 Plus

Idrop News har publicerat renoveringar baserade på information från fabriksarbetare. Arbetarna menar att Iphone 8 kommer att få måtten 143.59 x 70.94 x 7.57 mm jämfört med Iphone 7 Plus som har 158.2 x 77.9 x 7.3 mm.
 

ip8

ip8

På bilderna ovan syns Iphone 7 till vänster, Iphone 8 i mitten och Iphone 7 Plus till höger. Tack vare smalare kanter har den nya telefonen mindre mått men större skärm.

Vad den kommer att väga är fortfarande oklart, men oddsen att den blir lättare än Iphone 7 Plus är goda tack vare den mindre formfaktorn.

Iphone 8-dummy har fångats på video

Benjamin Geskin, som tidigare varit flitig på att släppa läckor och renderingar, har publicerat en video på Twitter med vad som verkar vara en Iphone 8-dummy.

Klippet ger ett hum om hur Apples kommande telefon kan se ut – som ryktas få glas på fram- och baksida, heltäckande skärm utan hemknapp, och OLED-skärm. Dessutom ska designen påminna lite om Iphone 4-serien med en ram av rostfritt stål.


Telefonen sägs även bli tjockare än sin föregångare vilket kan ses i klippet ovan. Om det här är så Iphone 8 kommer att se ut återstår dock att se.
 

Så här kommer Iphone 8 troligen se ut

Iphone 8

Foto: BGR

BGR har publicerat bilder på en Iphone 8-attrapp, baserad på de ritningar och läckor som skett de senaste månaderna. Som ni ser nedan påminner telefonen om Iphone 4 med rostfri stålram, och Touch ID-sensorn syns inte alls – varken på framsidan eller baksidan.

Dessutom verkar baksidan vara gjord av glas, precis som det spekulerats i. Klicka här för att komma till BGR:s artikel och se alla bilder.

Koncept byggt på ritningar

Onleaks har sammanställt alla läckta ritningar och omvandlat dem till en telefon. Om Iphone blir som ritningarna skvallrar om, är detta det närmaste vi kommer telefonen utan att Apple avslöjat den.

Som till synes saknar telefonen hemknapp och är en aningen tjockare.

Så här kan funktionsområde på Iphone 8 se ut:

Idropnews föreställer sig att en Iphone 8 utan hemknapp kan ha ett så kallat "funktionsområde" som olika appar kan nyttja. Det hela påminner om Touch Bar på Macbook Pro och ändras beroende på vilken app du använder.

Området i sig kommer i övrigt vara "oanvändbart" för att inte störa själva användarupplevelsen. Så här kan det se ut, enligt Idropnews:

ip

Tidigare:

Vi har redan sett en hel del konceptvideos – men den här sticker ut ur mängden. Youtubekanalen Macitynet har nämligen publicerat sin vision av Iphone 8 och det är verkligen superläckert. Vi får en genomgång i hur IOS hade fungerat utan hemknapp och det enda som egentligen får oss att höja på ögonbrynen, är designen av den virtuella hemknappen. Kolla själv:

Tidigare:

Senast i raden är Vianney le Masne som föreställer sig hur ett potentiellt mörkerläge i Iphone 8 kan se ut i kombination med OLED – en skärmtyp som är extremt bra på att visa svärta.

I videon nedan visar Masne hur läckert IOS kan bli i mörkare skrud men ger även tips på hur utvecklare kan nyttja skärmtypen och läget.

Ta en titt och bedöm själv:

Så här ser designen Al Hasan Husnis vision ut:

ip8

Foto: AlHasan HusniSå här tänker Al Hasan Husni att Iphone 8 kan se ut.

Bilden är baserad på ryktena kring en telefon utan ram och med dedikerat område för tryckkänslig kontroll. Det finns en bild till som 9to5Mac publicerat och telefonen är misstänkt lik de läckta bilderna på Samsung Galaxy S8.

Så här tänker sig designern Imran Taylor att Iphone 8 kan se ut.

Imran Taylor är ett exempel på vissa som utgått från att Apple byter ut aluminiumkroppen till favör för en ram i rostfritt stål och glas både fram och bak.

Istället för en hemknapp har Taylors koncept en andra touchskärm på undersidan av telefonen som innehåller en Touch-ID-sensor. Underskärmen ändras därefter dynamiskt efter vilken app du använder – lite i samma stil som Touch Bar på Macbook Pro.

Andra nyheter är trådlös laddning smart samma smart connector som återfinns i Ipad Pro. Vidare har även den dubbla kameran bytt skepnad. Ta en titt på videon ovan.

Iphone 8 Konceptskiss

Och så här tänker sig franska Nowhereelse.fr att Iphone 8 kan se ut.

Den tyska sajten Handy Abovergleich illustrerat i en samling nya häftiga konceptbilder.

Iphone 8 konceptskiss

Sajten har valt att gå på rykten om att den grundläggande formen inte kommer ändras så mycket utan behåller avrundande kanter och mjuka linjer, men med skärm som bokstavligt talat går hela vägen ut till kanten runt hela telefonen. Högtalaren och kameran är det enda avbrottet, och ligger i statusraden med nätverk- och batteriindikatorerna på vardera sidan.

Iphone 8 konceptskiss

Hemknappen är inbyggd i skärmen. Bilderna visar också sex olika färger: Silver, gagatsvart, rosguld, ”gagatvitt”, rymdsvart och polerat guld.

Iphone 8 konceptskiss

Till sist föreställer sig sajten en Iphone 8 Pro med stöd för Apple Pencil, och en trådlös laddare som ser ut som en liten platt Apple TV.

Konceptvideo visar Iphone 8 med Touch Bar

Kan Touch Bar vara en funktion för Iphone 8? Det menar Youtube-kanalen Conceptsiphone som postat en video där tekniken visas upp på en Iphone.
Även högtalaren har gjorts om och flyttats upp till telefonens ovansida. Vidare verkar kameran sitta placerad i skärmen och syns därför inte.

Som till synes är hemknappen placerad där Touch Bar sitter. Hur Apple tänkt lösa eventuella problem med det framgår inte av Conceptiphones video.

Iphone 8 koncept

En designsketch gjord av en Macrumors-läsare, baserad på uppgifterna från Ming-chi Kuo.