Konceptskisser av Iphone 8

Vi vet inte hur Apples nästa Iphone kommer att se ut. Därför är det alltid intressant när designers utgår från ryktena på internet och sätter ihop dem till en konceptuell vision.

Vi har redan sett en hel del konceptvideos – men den här sticker ut ur mängden. Youtubekanalen Macitynet har nämligen publicerat sin vision av Iphone 8 och det är verkligen superläckert. Vi får en genomgång i hur IOS hade fungerat utan hemknapp och det enda som egentligen får oss att höja på ögonbrynen, är designen av den virtuella hemknappen. Kolla själv:

Tidigare:

Senast i raden är Vianney le Masne som föreställer sig hur ett potentiellt mörkerläge i Iphone 8 kan se ut i kombination med OLED – en skärmtyp som är extremt bra på att visa svärta.

I videon nedan visar Masne hur läckert IOS kan bli i mörkare skrud men ger även tips på hur utvecklare kan nyttja skärmtypen och läget.

Ta en titt och bedöm själv:

Så här ser designen Al Hasan Husnis vision ut:

ip8
Foto: AlHasan HusniSå här tänker Al Hasan Husni att Iphone 8 kan se ut.

Bilden är baserad på ryktena kring en telefon utan ram och med dedikerat område för tryckkänslig kontroll. Det finns en bild till som 9to5Mac publicerat och telefonen är misstänkt lik de läckta bilderna på Samsung Galaxy S8.

Så här tänker sig designern Imran Taylor att Iphone 8 kan se ut.

Imran Taylor är ett exempel på vissa som utgått från att Apple byter ut aluminiumkroppen till favör för en ram i rostfritt stål och glas både fram och bak.

Istället för en hemknapp har Taylors koncept en andra touchskärm på undersidan av telefonen som innehåller en Touch-ID-sensor. Underskärmen ändras därefter dynamiskt efter vilken app du använder – lite i samma stil som Touch Bar på Macbook Pro.

Andra nyheter är trådlös laddning smart samma smart connector som återfinns i Ipad Pro. Vidare har även den dubbla kameran bytt skepnad. Ta en titt på videon ovan.

Iphone 8 Konceptskiss
Och så här tänker sig franska Nowhereelse.fr att Iphone 8 kan se ut.

Den tyska sajten Handy Abovergleich illustrerat i en samling nya häftiga konceptbilder.

Iphone 8 konceptskiss

Sajten har valt att gå på rykten om att den grundläggande formen inte kommer ändras så mycket utan behåller avrundande kanter och mjuka linjer, men med skärm som bokstavligt talat går hela vägen ut till kanten runt hela telefonen. Högtalaren och kameran är det enda avbrottet, och ligger i statusraden med nätverk- och batteriindikatorerna på vardera sidan.

Iphone 8 konceptskiss

Hemknappen är inbyggd i skärmen. Bilderna visar också sex olika färger: Silver, gagatsvart, rosguld, ”gagatvitt”, rymdsvart och polerat guld.

Iphone 8 konceptskiss

Till sist föreställer sig sajten en Iphone 8 Pro med stöd för Apple Pencil, och en trådlös laddare som ser ut som en liten platt Apple TV.

Konceptvideo visar Iphone 8 med Touch Bar

Kan Touch Bar vara en funktion för Iphone 8? Det menar Youtube-kanalen Conceptsiphone som postat en video där tekniken visas upp på en Iphone.
Även högtalaren har gjorts om och flyttats upp till telefonens ovansida. Vidare verkar kameran sitta placerad i skärmen och syns därför inte.

Som till synes är hemknappen placerad där Touch Bar sitter. Hur Apple tänkt lösa eventuella problem med det framgår inte av Conceptiphones video.

Iphone 8 koncept
En designsketch gjord av en Macrumors-läsare, baserad på uppgifterna från Ming-chi Kuo.