Nya klipp sägs visa tillverkningen av Iphone 8

Med tanke på att höstens nya modeller av Iphone ska visas upp i september är det kanske inte så konstigt att tillverkningen nu har inletts.

På den kinesiska sajten Weibo dök det under måndagen upp två klipp som sägs visa tillverkningen av ”Iphone 8”, men huruvida de är äkta eller ej går inte att avgöra.

Så här ser det första klippet ut:

Och så här ser det andra klippet ut:

Den bristfälliga kvaliteten på filmerna gör det svårt att dra några långtgående slutsatser om mobiltelefonen, men det tycks åtminstone som om kameran på baksidan är vertikal i linje med tidigare rykten.


Ny video visar hur Iphone 8 kommer att se ut

Macrumors har fått tag på en attrapp som med hög sannolikhet visar hur ”Iphone 8” kommer att se ut.

I nedanstående video får vi se skärmen som går nästan ända ut till kanten, de dubbla kamerorna på baksidan och andra förväntade nyheter:

Attrappen som syns i videon är i silver, men det finns även attrapper i svart och koppar.

I sammanhanget kan nämnas att Danny Winget har publicerat en liknande video, men här får vi även se attrapper av ”Iphone 7S” och Iphone 7S Plus:

Räkna med att många fler liknande filmklipp kommer att läggas upp på Youtube den närmsta tiden.


Nya, läckta bilder blottar Iphone 8 i all sin prakt – ny kopparfärg

Det börjar bli riktigt svårt för Apple att hålla någonting hemligt med Iphone 8, och med ungefär en månad kvar till den troliga lanseringen har vi redan en klar bild över hur nästa modell av Iphone kan komma att se ut.

Den senaste bilden kommer från ett i rykteskretsar välkänt namn på Twitter, Evan Blass. Han läckte under måndagskvällen svensk tid vad som påstås vara Iphone 8 i ett tåligt UAG-skal.

Bilden ser relativt trovärdig ut och stämmer med tidigare läckta bilder av Iphone 8 – utan hemknapp och med en skärm som sträcker sig upp på var sin sida om högtalaren på framsidan.

Under helgen läckte ytterligare en bild, denna gång på den kinesiska sociala plattformen Weibo. Bilden visar en påstådd Iphone 8 i en helt ny färg – ”kopparguld.” Om vi verkligen kommer få se denna färg vid lanseringen återstår såklart att se, men det har tidigare ryktats om att Iphone 8 kommer säljas i färre färger än nuvarande Iphone 7. Kopparguld skulle då, möjligtvis, säljas tillsammans med alternativen svart och silver.

Iphone 8

Under den gångna helgen skrev också den högt uppsatta Foxconn-chefen Luo Zhongsheng i ett meddelande på Weibo att Iphone 8 ”inte kommer att bli billig,” delvis på grund av svårigheter i produktionen – så mycket som 40 procent av oled-skärmarna klarar inte kvalitetskraven. Meddelandet har sedan dess blivit nedplockat men finns att skåda hos 9to5mac som först rapporterade om detta.


Iphone 8-designen bekräftas – av Homepod

Apples kommande smarta högtalare kör IOS. Det är bekräftat nu. Däremot finns det mer att säga om den nya produktens mjukvara – nämligen det faktum att den, mer eller mindre, bekräftat hur Iphone 8 kommer att se ut.

Det är utvecklaren Steve Troughton-Smith som rotat runt i koden och upptäckt att nästa Iphone stödjer ansiktsupplåsning. Eller Face ID som tekniken verkar ha blivit döpt till.

Läs också: Nya läckta detaljer om Homepod

Men det är inte allt. I koden har han även lyckats få fram en bild som visar att Iphone 8 mycket riktigt får en heltäckande skärm med minimala kanter och att övre delen troligtvis används för batteriindikator och mottagning.

Så här ser bilden ut. Visst är den lik tidigare rykten?

ip

Troughton-Smith har även hittat referenser som avslöjar att skärmens storlek blir 5,15 tum och att upplösningen blir 2436x1125 pixlar. Det är exakt samma siffror som analytikern Ming-Chi Kuo tidigare har angett.

Eventuellt blir den totala storleken på mobilen 5,8 tum om man räknar med den så kallade funktionsytan som ska användas för den virtuella hemknappen med mera. Den sistnämnda tycks för övrigt ha fått namnet "Home Indicator".

I övrigt avslöjar mjukvaran för Homedpod att det blir möjligt att väcka mobilen enbart genom att klicka på skärmen. Dessutom får vi se ett nytt statusfält med namnet "Split Status Bar".

Iphone 8 påstås komma i fyra färger – bland annat "spegelglas"
Hittills har vi sett många rykten om hur nästa Iphone kommer att se ut, men desto färre om färger och materialval. Twitter-användaren Benjamin Geskin hävdar dock att Iphone 8 kommer i enbart fyra färger (Iphone 7 säljs i fem olika färgalternativ). Ett av alternativen ska vara ”spegellik.”

Vad det egentligen innebär, vilken färg det faktiskt är, eller om det bara rör sig om en ny version av gagatsvart från Iphone 7 återstår att se. Tankarna går dock till det repkänsliga, högblanka stålet vi känner igen från de första modellerna av Ipod Touch.

Ipod

Så såg Ipod tidigare ut.

Den ofta pålitliga analytikern Ming-Chi Kuo tidigare hävdat att Iphone 8 ska komma i färre färger än Iphone 7, men något spegel-material har han inte tidigare skrivit om.

Benjamin Gaskin har tidigare läckt uppgifter som sedan visat sig stämma om tidigare Iphone-modeller, men som vanligt kan vi inte veta säkert förrän i september i år.

Tidigare:

Iphone 8-attrapp

Video och foton på ny attrapp

Tiger Mobiles och Onleaks har fått tag i en ny Iphone 8-attrapp som är mer färdig än den som tidigare har visats upp. Kanterna är nu svarta som förväntat, kamera-huset har fyllts med objektiv och blixt, och hela telefonen ser mer komplett ut.

Enligt sajterna har attrappen tillverkats utifrån cad-ritningar i samma fabrik som monterar den färdiga telefonen.

Videon (som du kan se här under) är högupplöst och ger en väldigt god bild av hur Iphone 8 förmodligen kommer ser ut. Tiger Mobiles och Onleaks har även mätt den och fann att måtten är 143,5x71,0x7,5 millimeter (9,1 millimeter tjock med kameran). Det är något mindre än tidigare läckor har räknat med.

Tidigare:

Iphone 8-attrapp

Nya läckta foton och video på Iphone 8-attrapp

Samma Iphone 8-attrapp som visades upp i april har nu dykt upp igen, med en ny närgången video och högupplösta foton publicerade av Shai Mizrachi.

Attrappen påstås vara den slutgiltiga formen som Apple har börjat tillverka Iphone 8 med. Den har ren metall runt kanterna och även runt utbuktningen för kameran, men Benjamin Geskin som tidigare har läckt korrekta uppgifter om andra nya Iphone-modeller påstår att den färdiga telefonen kommer vara helt svart.

Iphone 8-attrapp

På bilderna visas attrappen intill en Iphone 7 Plus för att visa storleken och designen tydligare. Baksidan är tillverkad i glas, men som du kan se verkar resultatet ligga hyfsat nära Apples ”gagatsvarta” aluminium.

Skärmskydd till Iphone 8 har läckt
Ett skärmskydd som påstås tillhöra Iphone 8 har läckt och detta i form av bilder och en video. Det skriver Appleinsider.

ip

Av läckan att döma kommer Iphone 8, som det ryktats om, få en kant-till-kant-design med ett litet område dedikerad för högtalare och frontkamera. Skyddet är gjort i glas och tillverkas av ett företag kallat Olixar.

Bakom läckan står Benjamin Geskin som är känd för sin insikt i Apples affärer.

Tidigare:

Japanska Apple-sajten Macotakara har kommit över vad som sägs vara ett skal till Iphone 8 och jämfört det med Iphone 7 och Iphone 7 Plus.

Skalet är ett av de typiskt tidiga exemplaren som tillverkarna skapar efter läckor som uppkommer för att vara först. Därför behöver det inte vara äkta, men ger ändå en fingervisning på hur telefonen kan se ut.

Rent storleksmässigt är Iphone 8-skalet mindre än Iphone 7 Plus, men större än Iphone 7. Räkna därför med att telefonen i längd och bredd hamnar någonstans mellan Apples nuvarande flaggskepp. Detta då skärmen sägs täcka hela framsidan och därför utradera onödig dödyta.

Måtten för Iphone 8-skalet är 144 x 71 x 7,7 mm, medan Iphone 7 Plus har 158,2 x 77,9 x 7,3 mm och vanliga Iphone 7 138,3 x 67,1 x 7,1 mm.

Tidigare:

Ming-Chi Kuo från KGI menar att Iphone 8 blir i princip befriad från kanter runt skärmen. Det rapporterar 9to5Mac. Han uppger även att telefonen får Touch ID på baksidan.

Att Apple väljer den vägen är för att Samsung fått positiv feedback för sitt val med Galaxy S8 – något som får Apple att ta steget fullt ut.

Och det är en trend som kommer hålla i sig. Enligt Ming-Chi Kuo kommer de flesta flaggskeppsmodeller inom en snar framtid ha en skärm som täcker hela framsidan och att skärmkanter därför blir ett minne blott.

Iphone 8 färger

Det spekuleras om att Iphone 8 får fler färger. 

Ming-Chi Kuo tror att vi får se en ingångsmodell på 4,7 tum, en mellanmodell på 5,5 tum och en toppmodell på 5,8 tum. De två sistnämnda är utrustade med dubbla kameror på baksidan.

Både Nikkei och Ming-Chi Kuo är övertygade om att det enbart är den största modellen av Iphone 8 som får en böjd oled-skärm, medan de övriga två är utrustade med en vanlig lcd-skärm. Samtliga modeller har dock en baksida av glas.

Tidigare rykten har talat om att Apple kommer satsa på amoled-skärmar i nästa Iphone, och enligt Kuo kan Appel släppa antingen två eller tre modeller av Iphone 8, beroende på hur stor tillgång företaget får på dessa skärmpaneler. Om panelerna räcker räknar han med en modell med 4,7-tumsskärm och en med 5,8-tumsskärm av Iphone 8. Den senare kommer, tack vare andra förbättringar, vara lika stor eller något mindre än Iphone 6S Plus.

Om Samsung och de andra skärmtillverkarna inte klarar att tillverka lagom många paneler för att möta den då förmodligen uppdämda efterfrågan på en riktigt ny Iphone räknar Kuo istället med 4,7- och 5,5-tumsmodeller med lcd-skärm som idag, plus en 5,8-tumsmodell med amoled. På så vis kan Apple mjukstarta tillverkningen av Iphone med den nya skärmtypen.

Vad gäller designen på chassit påstår Kuo att Apple kommer gå tillbaka till en design med glas på både fram- och baksidan. Men den här gången kommer glaset vara krökt och sidopanelerna minimala. Tillsammans med smalare kanter påstås resultatet vara att telefonen ser ut och känns betydligt mindre trots att måtten är ungefär desamma.

Därför väljer Apple att satsa på glas

Ming-Chi Kuo hävdar att det enda rimliga för Apple är att satsa på en baksida av glas i nästa års Iphone-modeller. Han har analyserat företagets olika alternativ för material och kommit fram till att satsningen på aluminium har nått vägs ände.

Eftersom det fortfarande inte går att tillverka ett chassi helt och hållet gjort i glas räknar Kuo med att sidorna kommer ha en ram av metall. Den kan komma att tillverkas i rostfritt stål istället för aluminium, åtminstone i ”premiummodellerna”. Eftersom det inte rör sig om speciellt mycket metall skulle stål inte lägga på så mycket vikt, och som vi sett i Apple Watch kan Apple göra ytan extremt reptålig.

Enligt Kuo hänger satsningen på glas samman med att Apple vill undvika eventuella problem med den trådlösa laddningen som sägs vara en av de andra stora nyheterna 2017. Visserligen har företaget tagit patent på en metod som fungerar även med en baksida av metall, men man vill ändå minimera antalet potentiella felkällor.

En annan anledning till satsningen på glas är att Jony Ive under lång tid har velat skapa en Iphone som ser ut som den är gjord av en enda glasbit.

Apple sägs satsa på rostfritt stål i Iphone 8

Apple kan dissa aluminium för rostfritt stål. Det rapporterar Digitimes som kommit över informationen via taiwanesiska källor. Tydligen ska Apple ha valt att beställa Iphone-chassin i rostfritt stål från tillverkningspartnern Jabil, vilket i så fall innebär att Foxconn blir utan sin del av kakan.

Senaste gången Apple använde rostfritt stål i sina telefoner var med Iphone 4S där materialet nyttjades till antennerna, vilket gav upphov till det numera klassiska ”sandwich”-utseendet. Sedan Iphone 5 har dock aluminium favoriserats av Iphone-tillverkaren.

Vidare säger rapporten att tillverkningen kommer bli radikalt annorlunda från Iphone 4 och Iphone 4S. Istället för att smälta metallen och hälla den i formar, kommer Apple att ”smida” ihop telefonerna genom att pressa två delar mot varandra och på så vis skapa en färdig produkt.

Fler färger

Enligt den japanska bloggen Macotakara kommer vi att få se en ny färg i nästa års modeller av Iphone. Färgen det handlar om är rött, en färg som inte varit på tapeten sedan Iphone 5C slutade produceras häromåret.

Om du inte gillar rött kommer du kunna välja en mobil med någon av de nuvarande färgerna, det vill säga svart, gagatsvart, rosa guld, guld eller silver.