Bokmärk flikar

1. Bokmärk en grupp flikar
Alla har vi våra rutiner. Du har kanske en handfull sajter som du besöker varje morgon. Visste du att du kan öppna dem alla med ett klick? Börja med att öppna sajterna du vill ha med i varsin flik. Välj sedan Bokmärken > Lägg till bokmärken för dessa flikar… i menyn. Namnge och spara den nya bokmärkesmappen i Favoritfältet. Klicka en gång på mappen och voila!


Slå ihop fönster

2. Slå ihop alla fönster
Ibland kan det gå lite vilt till när man jämför information på nätet och försöker få överblick. Skärmen fylls av Safarifönster i olika storlekar och efter en stund är allt en enda röra. Välj Fönster > Slå ihop alla fönster så samlas alla öppna fönster i en enda prydlig flikrad.

Läs också: Nya knepet som ger koll på ljudet i Safari


Hoppa till adressfältet

3. Hoppa direkt till adressfältet
Känner du inte till Kommando-L så kan det vara värt att lägga det på minnet. Kommandot markerar texten i Safaris adressfält så du slipper fumla med musen eller styrplattan innan du kan börja skriva in en ny sökning eller adress. Vill du bara lägga till något i slutet av den aktuella adressen, tryck på högerpilen innan du börjar skriva.


Läsarvy

4. Läs i lugn och ro
Om störande annonser, för liten text, inverterade färger eller en allmänt ful layout stör din läsupplevelse på en sajt så ska du leta efter ikonen med tre och ett halvt streck till vänster om adressraden. Visas den kan du använda Safaris läsarvy. Klicka på ikonen eller använd Shift-Kommando-R för att få upp en distraktionsfri läsmiljö.

Läs också: Så hindrar du Safari att snoka reda på din plats


Utvecklarmenyn

5. Aktivera utvecklarmenyn
Kryssa för Visa utvecklarmenyn i menyraden under Safari > Inställningar… > Avancerat. Här finns mycket matnyttigt för utvecklare (förstås!) men även vanliga dödliga kan ha nytta av funktioner som Använd responsivt designläge för att kolla hur en sajt ser ut på olika enheter och Visa webbgranskare för att titta närmare på hur en sajt är uppbyggd.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning